Het Overloons Toneel speelt nog een keer Het geheugen van water' op 18 maart 2018. Foto: Albert Hendriks.
Het Overloons Toneel speelt nog een keer Het geheugen van water' op 18 maart 2018. Foto: Albert Hendriks.

Het geheugen van water

Kunst en Cultuur

Vanwege drie succesvolle voorstellingen, in november vorig jaar, speelt Het Overloons Toneel nog eenmaal Het geheugen van water en wel op zondag 18 maart om 20.15 uur in De Pit in Overloon.

Hoe betrouwbaar is het geheugen en wat is de waarheid? Dezelfde situaties en gebeurtenissen kunnen door verschillende mensen totaal verschillend worden herinnerd. Zeker binnen families leidt dat vaak tot flinke wrijving. Zo ook bij drie dochters die op de dag voor de begrafenis van hun moeder samenkomen in het ouderlijk huis. De zussen hebben elkaar al tijden niet gezien en botsen vanaf de eerste minuut. Ze zijn het over alles hartgrondig oneens en het wordt al snel duidelijk dat ze ieder hun eigen versie hebben van hun gezamenlijk verleden en hun jeugd. Verdriet, frustraties en oud zeer komen bovendrijven. Gevoed door een fles drank en een joint geven zij elkaar en hun moeder de schuld voor de mislukkingen in hun eigen leven. Het geheugen van water van Shelagh Stephenson is een tragikomedie met herkenbare emoties, menselijke tragiek en humor. Regisseur May Jansen bewerkte het script speciaal voor Het Overloons Toneel.

De rollen worden gespeeld door Eefje Litjens, Margie Wijnen, Ans Siebers, Agnes van Loon, Hugo Pastors en Peter Cruijsen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Shop Jacobs aan de Vierlingsbeekseweg 13 in Overloon en aan de kassa, mits niet uitverkocht.

Uit de krant