Op de voorgrond van links naar rechts: Kaya Pijpers, Jente Rossen, Marit Woertman en Indy Spee, samen met Deborah Gravenstijn.
Op de voorgrond van links naar rechts: Kaya Pijpers, Jente Rossen, Marit Woertman en Indy Spee, samen met Deborah Gravenstijn.

Succes judoka's in Rotterdam

Sport

In Rotterdam werd zaterdag voor de tweede keer de Deborah Gravenstijn Classic gehouden.

Dit toernooi ter ere van één van de succesvolste judotoppers bij de dames uit ons land staat alleen open voor meisjes t/m 12 jaar. De organisatie van het toernooi voor de tweevoudig olympisch medaillewinnares (brons in Athene en zilver in Beijing) wordt geheel gesponsord door Rotterdam Sporticonen. Ook een viertal meisjes van Judo Vereniging Venray nam deel aan dit toernooi met een hoog 'roze'-gehalte: alle deelneemsters krijgen namelijk een roze judoband en voor de latere winnaars ligt een roze judopak klaar. Evenals vorig jaar slaagde Marit Woertman erin met een nieuw roze judopak huiswaarts te keren na vijf gewonnen wedstrijden.

Ook Kaya Pijpers mocht zich na vier gewonnen wedstrijden, met de maximale score van ippon, eigenaar noemen van een nieuw roze judopak. Bijna slaagde ook Jente Rossen hierin, maar in de finale verloor ze. Voor haar geen pak, maar wel een tweede plaats. De laatste Judoclub Venray- deelneemster Indy Spee had pech dat zij in haar poule uit moest komen tegen een sterke judoka uit Echt. In de wedstrijd om de finale moest zij haar meerdere erkennen waardoor zij de finale miste, maar toch ook een derde plaats behaalde.

De resultaten: eerste prijs Marit Woertman, eerste prijs Kaya Pijpers, tweede prijs Jente Rossen en derde prijs Indy Spee.

Uit de krant