Zege en verlies ActiveRooy, Set Up haalt uit

Sport

In de derde divisie B boekten de volleybalsters van laagvlieger ActiveRooy zaterdag een knappe zege op  VC Volt 2.

De gasten uit Beers werden in sporthal De Wetteling met 3-1 verslagen. ActiveRooy begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste, spannende set nipt met 26-24. Ook de tweede set eindigde in het voordeel van de Venrayse ploeg (25-14, die de derde set vervolgens aan de gasten uit Beers moest laten (15-25). ActiveRooy herpakte zich echter in de vierde set  (25-14) en won verdiend.

In sporthal De Wetteling gingen de volleyballers van ActiveRooy zaterdagavond in de promotieklasse D onderuit tegen het iets hoger op de ranglijst geklasseerde VC Volt 2: 1-3. ActiveRooy verloor de eerste set nipt met 25-22, maar zag de gasten uit Beers  vervolgens in set twee en drie makkelijk de sets voor zich opeisen (14-25, 15-25). ActiveRooy, dat een na laatste staat op de ranglijst, won vervolgens de vierde een laatste set met 25-14.

Koploper Set Up was in de eerste klasse E een maatje te groot voor AVOC/HVC/VCM. In sporthal Dendron in Horst pakte Set Up zaterdagavond de volle buit: 0-4. Set Up troefde de thuisploeg vanaf het allereerste fluitsignaal op alle fronten af en zag de zege in geen enkele set in gevaar komen. Het krachtsverschil was enorm. De setstanden spreken boekdelen: 10-25, 13-25, 18-25, 8-25.

Uit de krant