Peter Sagan won in augustus de massasprint van de BinckBank Tour-finish in Venray. Foto: archief Peel en Maas
Peter Sagan won in augustus de massasprint van de BinckBank Tour-finish in Venray. Foto: archief Peel en Maas

BinckBank Tour in 2018 én 2019 in Venray

Sport

De BinckBank Tour doet ook in 2018 én 2019 Venray aan. Het centrum van Venray is dinsdag 14 augustus dit jaar het decor voor de start en finish van de individuele tijdrit van de enige meerdaagse WorldTour-wedstrijd van Nederland en België. Dat hebben de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray bekendgemaakt. Er worden op 14 augustus in het centrum van Venray zo'n 30.000 wielerfans verwacht.

De start van de tijdrit is op het Schouwburgplein, de finish op de Raadhuisstraat ter hoogte van de kruising met de Stationsweg. "Dat betekent dat de bezoekers gemakkelijk kunnen pendelen tussen start en finish", stelt Christ van den Munckhof, penningmeester van de stichting. "De tijdrit is 12.7 kilometer lang en voert de wielrenners naar Merselo en buurtschap Weverslo. Uitstekende wegen, mooie lange rechte stukken en vrijwel overal twee rijstroken breed. Ideaal geschikt voor hardrijders zoals Tom Dumoulin." De BinckBank Tour wordt dit jaar in de week na de Venrayse kermis gehouden. "Omdat Zuid-Nederland vroeg zomervakantie krijgt, vindt de koers in de laatste week van de zomervakantie plaats", vult Christ van den Munckhof aan. "De bouwvakvakantie is dan al voorbij. Dat biedt bedrijven meer mogelijkheden om aan te haken bij de BinckBank Tour dan dit jaar, toen de finish midden in het zomerreces viel."

Stichting Wielerpromotie Venray meldt tevens dat voormalig wethouder Lucien Peeters is toegetreden tot het stichtingsbestuur.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 


Uit de krant