Korfbalsters De Peelkorf, Oranje Wit en SVOC'01 winnen

In de hoofdklasse revancheerden de korfbalsters van De Peelkorf zich voor de nederlaag van vorige week. De uitwedstrijd tegen Rooi werd met 12-14 gewonnen.

Na een vroege achterstand (3-0) namen de Ysselsteynse korfbalsters het initiatief en stonden bij de rust met 7-9 voor. Na de rust lieten de treffers lang op zich wachten, maar liep De Peelkorf uit naar 7-11. De thuisploeg kwam terug tot 11-12, de zege van de gasten kwam in de slotfase echter niet meer in gevaar. Voor De Peelkorf scoorden Marly van Asten (5x), Janneke Jenneskens (3x), Tina Janssen en Linda Verlijsdonk (beiden 2x), Rachel van Meijel en Rozan Romme de doelpunten.

In de overgangsklasse B handhaafde Oranje Wit zijn ongeslagen status door thuis met 18-9 te winnen van VVO. In sporthal De Wetteling haalden de Leunse korfbalsters in de eerste helft niet hun niveau en konden de gasten in het spoor blijven: 9-7. Na de thee schakelde Oranje Wit een tandje bij en liep uit naar een verschil van negen doelpunten. De treffers kwamen op naam van Aniek Drabbels (6x), Maureen Drabbels en Jessica Klaassens (beiden 3x), Nathalie Loenen (2x), Janne Gellings, Kim Hendrix, Mandy Litjens en Carlijn Bonants.

SVOC'01 won in de overgangsklasse B de uitwedstrijd tegen Flamingo's: 9-14. In de eerste helft speelden de gasten onder de maat en keken bij de rust tegen een achterstand aan: 7-3. In de tweede helft stond SVOC'01 nog maar twee tegentreffers toe en regelmatig scorend werd alsnog een vrij gemakkelijke zege behaald. Rian Willems en Linda Claessens (beiden 4x), Elien Nabben en Marloes Cox (beiden 2x), Aniek Sanders en Sofie de Mulder waren doeltreffend voor de tricolores.

De korfbalsters van Merselo kwamen dit weekend niet in actie.