Afbeelding

Bjorn en Mieke weer tweede in finale LVK

Carnaval/Vastelaovend

Bjorn en Mieke zijn vrijdagavond opnieuw tweede geworden tijdens de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in Kessel.

Het nummer Droeëme mit de oeëge oop behaalde 64 punten en kwam daarmee vier punten tekort om het LVK te winnen. Vorig jaar eindigde het duo ook al als tweede met 1000 Sterren. Winnaar van het LVK werd het duo Spik en Span uit Susteren met Blieve. Spik en Span eindigde als eerste met 67 punten. Pruuf Már (Tamara en Stef Koonings) uit Ysselsteyn werd met Òp weg nor maerge zestiende met dertien punten.

Bjorn en Mieke kregen als eerste van de hoofdjury het maximale aantal van zestien punten en namen meteen de leiding. Daarna volgde meteen een domper want de jury bestaand uit oud-finalisten van het LVK gaven het duo slechts negen punten. Met de punten van de joekskapellenjury (10) en de vastelaovesjury (13) stonden Bjorn en Mieke vijfde met 48 punten. De stem van het publiek moest uiteindelijk de beslissing brengen. Het Venrayse duo kreeg opnieuw zestien punten en klom naar de tweede plaats achter het duo Spik en Span uit Susteren. Pruuf Már kreeg van de eerste vier jury's geen enkel punt. De publieksjury gaf het sympathieke duo in de slotronde dertien punten waardoor uiteindelijk beslag werd gelegd op een zestiende plaats.

De Venrayse wethouder Jan Loonen, aanwezig in Kessel, stak Bjorn en Mieke op zijn Facebookpagina een hart onder de riem. 'Opnieuw tweede plek voor Bjorn en Mieke. Wel winnen ze de stem van het volk! Rooj is grôts op deez tweë! Dun derde kiër göt ut werre', aldus Loonen.

Teleurstelling vooral op social media na opnieuw de tweede plek op het LVK. 'Die jury's vinden de 'nieuwe stijl' vastelaovendsmuziek niets.. dat is wel de toekomst! Die laten alleen alle hoempapamuziek winnen.. maar heel Limburg vindt dat er maar een gewonnen heeft, en daar mogen Bjorn en Mieke heel trots op zijn', schrijft Giel Aldenzee op Facebook.

Muzikant Huub Janssen uit Wanssum schrijft: 'Het LVK verdiende maar één winnaar! Met kop én schouders! Björn en Mieke! Net als het vorig liedje wordt dit weer de hit van het carnaval. Wat had ik het ze gegund!' En ook Gerda van Stelten was trots op het tweetal. 'LVK 2018. Super gedaan door Mieke Janssen en Bjorn! De meeste stemmen van de hoofdjury en van het volk!! Klasse dus!'

Op de hoofdfoto de vier Venrayse finalisten. Archieffoto Peel en Maas. 

Hieronder enkele foto's van onze op locatie druk twitterende burgervader en Opperpiëlhaas Hans Gilissen. 







Uit de krant