Afbeelding

Presentatie kunstposter vastelaovend

Carnaval/Vastelaovend

De provinciale kunstposter Vastelaovend in Limburg is dit jaar gemaakt door cultuurondernemer en muralist 'James Jetlag' uit Eygelshoven.

De dertiende kunstposter op rij werd dinsdag gepresenteerd door cultuurgedeputeerde Ger Koopmans. Hij deed dat samen met de kunstenaar, voorzitter Nicole van Wordragen van de Sjeng Kraft Kompenei en Rob van Lee van Dagblad De Limburger. Vanaf woensdag 24 januari start de verspreiding van de 100.000 kunstposters.

James Jetlag, pseudoniem voor Martin Plag, heeft in opdracht van de provincie Limburg de carnavalsposter 2018 gemaakt. Met deze kunstposter wordt een traditie voortgezet. De poster is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken fenomeen in de Limburgse carnavalstraditie. Het originele schilderij wordt toegevoegd aan de kunstcollectie van de provincie Limburg en is dan ook in het Gouvernement aan de Maas in Maastricht te bezichtigen tijdens rondleidingen.

De gratis poster is een gezamenlijk initiatief van de provincie Limburg, de Sjeng Kraft Kompenei en Dagblad De Limburger. Doel van de kunstposter is zoveel mogelijk inwoners van de provincie te betrekken bij het cultureel fenomeen carnaval. De posters worden tijdens carnaval veelal op ramen geplakt, in cafés of andere etablissementen opgehangen of ingelijst en als verzamelobject bewaard.


Uit de krant