Afbeelding

Korfbaloverzicht: eerste nederlaag De Peelkorf

Algemeen Fotoalbums

De korfbalsters van De Peelkorf gingen zondagavond voor de eerste keer in de zaalcompetitie onderuit. In sporthal De Wetteling in Venray was Stormvogels met 13-18 (8-9) te sterk voor de ploeg uit Ysselsteyn.

Vanaf de allereerste minuut liep de thuisploeg achter de feiten aan. Al snel stond De Peelkorf op een 0-2 achterstand. Tijdens de eerste tien minuten bleef het verschil twee doelpunten in het voordeel van Stormvogels. "Daarna hadden wij wel een goede fase, maar we kwamen helaas niet op gelijke hoogte", stelde speelster Linda Verlijsdonk.

Na rust slaagde De Peelkorf er uiteindelijk toch in om de stand gelijk te trekken: 10-10. Daarna hielde beide ploegen elkaar in evenwicht. In de eindfase nam Stromvogels toch weer de overhand. De bezoekers liepen uiteindelijk uit naar een riante zege. Voor De Peelkorf scoorden Janneke Jenneskens (6x), Marly van Asten (2x), Linda Verlijsdonk Tina Janssen, Rachèl van Meijel en Iris Swinkels (2x).

De korfbalsters van Oranje Wit waren zondagmiddag te sterk voor hekkensluiter Celeritas. De ploeg uit Leunen won met 10-15 (10-15) op bezoek in Schijndel. Oranje Wit gaat aan kop in de overgangsklasse B. Alle duels in de zaalcompetitie werden door Oranje Wit in winst omgezet.

Speelster Aniek Drabbels was na afloop van het duel vooral opgelucht. "Het is altijd lastig om te spelen tegen de hekkensluiter. We zijn trots op deze overwinning." Volgens Drabbels maakte haar ploeg in de tweede helft het verschil. "We hadden het vertrouwen en de rust om de kansen te benutten. Daardoor konden we snel uitlopen." De doelpunten werden gemaakt door Aniek Drabbels (4x), Dionne Drabbels (3x), Janne Gellings (3x), Maureen Drabbels (2x), Jessica Klaassens (2x) en Steffie van Rooij.

Competitiegenoot SVOC'01 was de sterkste in de strijd om plek twee. De korfbalsters waren te sterk voor VVO: 17-14 (8-7). Vanaf de eerste minuut voerde SVOC de boventoon. De ploeg kwam dan ook op een riante 7-3 voorsprong. Toch liet de thuisploeg de bezoekers terugkomen in de wedstrijd. VVO kwam zelfs terug tot 7-7. Na rust schakelde SVOC een tandje bij. Dat resulteerde uiteindelijk in een klinkende overwinning. De treffers kwamen op naam van Linda Claessens (8x), Elien Nabben (4x), Rian Willems (4x) en Maartje Janssen.

In de tweede klasse wonnen de korfbalsters van Merselo (foto) de topper tegen BIO met royale cijfers: 19-6. In de eerste helft schoot de thuisploeg in sporthal De Wetteling als een speer uit de startblokken. De gasten werden voor de rust helemaal zoek gespeeld door de ontketende Merselose korfbalsters. De ene na de andere fraaie aanval werd doeltreffend afgerond en de teller bleef uiteindelijk op 13-2 steken. Na de rust was het krachtsverschil minder groot en maakten enkele talentvolle A-speelsters hun opwachting bij Merselo. Regelmatig scorend liep het verschil op tot dertien doelpunten. Door deze zege en het verlies van concurrent Mikado is Merselo nu alleen koploper in de tweede klasse. Voor Merselo scoorden Jacqueline van Meijel (4x), Fleur Claessens en Angela Litjens (beiden 3x), Anke Zegers, Ciel van Hoof en Aniek Martens (allen 2x), Lisa Verhoeven, Anne Gielens en Kaylie Poels de doelpunten. Foto's Henk Lammen.