Afbeelding

Verlies volleybalsters ActiveRooy, winst Set Up

Sport

De volleybalsters van ActiveRooy leden in de derde divisie B een 3-2 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Volley Tilburg 2.

De tegen degradatie vechtende Venrayse volleybalsters leverden een prima prestatie tegen de nummer twee van de ranglijst. Tilburg won de eerste set (25-14), waarna de gasten een bijzonder spannende tweede set in hun voordeel beslisten: 24-26. Tilburg 2 pakte de derde set (25-20) maar verkeek zich in de vierde set op de veerkracht van de Venrayse ploeg. ActiveRooy won de marathonset uiteindelijk met 30-32. De vijfde en beslissende set ging met overtuiging naar de thuisploeg: 15-4. "Het vertrouwen was er vandaag. We hebben uitstekend gespeeld, met prima samenspel", aldus speelster Marleen Oudenhoven na de nipte nederlaag. "Dat geeft ons zelfvertrouwen voor het restant van de competitie."

De volleyballers van ActiveRooy kwamen dit weekend niet in actie.

In de eerste klasse E won koploper Set Up de uitwedstrijd tegen Nuvoc 3: 1-3. De eerste set werd door de Meerlose volleybalsters duidelijk gewonnen: 13-25. In de tweede set begonnen de gasten opnieuw sterk, maar kregen door een zwakke periode de rekening gepresenteerd. Via 20-16 en 24-20 ging de setwinst naar de thuisploeg: 25-22. In de derde set gingen beide ploegen lange tijd gelijk op, trok Set Up uiteindelijk aan het langste einde: 21-25. Vanaf de eerste slagenwisseling in de vierde set nam Set Up een voorsprong en won met royale cijfers: 17-25. Door deze zege blijft de Meerlose ploeg koploper in de eerste divisie.

Zondag won Set Up in Kessel eenvoudig het bekerduel tegen Nuvo: 0-3. De Meerlose volleybalsters pakten heel eenvoudig de eerste twee sets: 25-9 en 25-17. In de derde set ging het lange tijd gelijk op, maar trok Set Up uiteindelijk met 25-23 aan het langste einde en bekert verder.

Archieffoto Peel en Maas: Henk Lammen.

Uit de krant