Afbeelding

Samenwerking Piëlhaas, Peel en Maas en Omroep Venray

Carnaval/Vastelaovend

"Vastelaovesvereniging De Piëlhaas, Omroep Venray en Van den Munckhof Print & Media, onder meer uitgever van Peel en Maas en Peel en Maas TV, hebben afspraken gemaakt over beeldregistraties van de activiteiten van De Piëlhaas." Dat laat Milton Cavis van de Venrayse vastelaovesvereniging weten.

Daarmee is een eind gekomen aan de onduidelijke situatie die er de afgelopen jaren was ontstaan rondom het uitzenden van activiteiten van De Piëlhaas. "Na goed overleg zijn er afspraken gemaakt voor de toekomst. Dat heeft geresulteerd in een gezonde samenwerking tussen de twee mediabedrijven als het gaat om Piëlhaas-activiteiten", aldus Cavis. "Het doel dat De Piëlhaas nastreeft, is dat de Venrayse vastelaovend toegankelijk is voor alle inwoners van de gemeente Venray. Dat lijkt hiermee gewaarborgd."

"Van de Circus Mök-voorstellingen van de komende week verzorgt Van den Munckhof Print & Media een beeldregistratie, evenals van de Roetsj en mogelijk Iensjekke in het carnavalsweekend", licht Christ van den Munckhof toe. Ron van den Heuvel geeft aan dat de Omroep Venray op haar beurt opnames maakt van de prinseninstallatie. "In het overleg is tevens besloten dat de beelden ook onderling aan elkaar beschikbaar worden gesteld voor gebruik op de diverse eigen mediakanalen."

De Piëlhaas is blij met deze uitkomst. "Hiermee is een passende oplossing gevonden voor dit lopende carnavalsseizoen. Ook voor de komende jaren worden gelijksoortige afspraken gemaakt tussen Omroep Venray, Van den Munckhof en de carnavalsvereniging om in de toekomst het Venrayse carnaval optimaal onder de aandacht brengen in de media", besluit Cavis.

Uit de krant