Facelift voor kern van Geijsteren

Algemeen

De dorpskern van Geijsteren krijgt een facelift. Dankzij de opknapbeurt moet het plein geschikter worden om evenementen te houden. Verder komt er nieuwe bestrating op de Dorpsstraat en de Oostrumseweg en wordt er een infiltratieriool aangelegd.

De gemeente Venray heeft het plan samen met de dorpsraad en omwonenden opgesteld. Begint maart begint de aannemer en de werkzaamheden op het dorpsplein moeten voor de kermis in mei worden afgerond. Alle andere werkzaamheden zullen eind juli voltooid zijn. De inwoners van Geijsteren zullen ook zelf de handen uit de mouwen moeten steken. "Zij halen bijvoorbeeld de klinkers uit de straat en ze hebben zelf enkele subsidiënten gevonden", vertelt wethouder Jan Loonen. De samenwerking tussen de gemeente en Geijsteren wordt binnenkort bekrachtigd met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.

De afgelopen jaren heeft Geijsteren vaker serieus last gehad van hoogwater en met de klimaatverandering wordt dat volgens de gemeente niet minder. Daarom heeft de gemeente geld uitgetrokken voor een apart hemelwaterriool en een tweede riool voor vuil afvalwater. dat maakte de weg vrij voor het werk bovengronds, waarbij de wensen van het dorp zijn meegenomen. Om het dorpsplein geschikter te maken voor evenementen worden hoogteverschillen weggenomen en gaat de rijbaan op in het plein. De openbare verlichting wordt vervangen door energiezuinige ledlampen. De monumentale boom zal na de renovatie niet terugkeren. De boom was te zwak. Er komt een nieuwe boom voor in de plaats.

Uit de krant