Peter Sagan won in augustus 2017 onder grote belangstelling de rit van de BinckBank Tour in Venray. Foto: Rikus ten Brücke.
Peter Sagan won in augustus 2017 onder grote belangstelling de rit van de BinckBank Tour in Venray. Foto: Rikus ten Brücke.

Extra steun gemeente voor BinckBank Tour

Sport

Het college van B en W heeft besloten om Stichting Wielerpromotie Venray een extra, eenmalige subsidie van 25.000 euro te verstrekken voor het hosten van de BinckBank Tour. Met dat bedrag kan de organisatie de meerkosten afdekken die voor de eerste editie zijn gemaakt, maar de komende jaren niet meer nodig zijn.

"We hebben dit jaar voor de eerste editie extra moeten investeren in onder meer verkeerskundige aanpassingen", legt Christ van den Munckhof, de financiële man van de stichting, uit. "Dan moet je denken aan het afvlakken van een rotonde en het tijdelijk aanpassen van middengeleiders. Dat zijn dure ingrepen. De bedrijven die dat hebben uitgevoerd, zijn ons in de kosten al flink tegemoetgekomen. Maar dan nog resteert een fors bedrag. Deze uitgaven hoeven we de komende jaren niet meer in deze omvang te doen, omdat we hebben gekozen voor slimme, duurzame oplossingen. Daarnaast hebben we extra investeringen moeten doen, omdat de finish van de etappe gelijktijdig met de kermis was. Dat zal in 2018 niet het geval te zijn."

Stichting Wielerpromotie Venray is momenteel met Golazo Sports in gesprek over de komst van de BinckBank Tour in 2018.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant