René Duijkers (links), Thijs Wijnen, Sjaak Buyssen, Bas Linssen en Jan Loonen.
René Duijkers (links), Thijs Wijnen, Sjaak Buyssen, Bas Linssen en Jan Loonen.

Starter van het kwartaal

Algemeen

Imkerij Agro Bestuivingen is de vierde winnaar in 2017 van Starter van het kwartaal. Zoals de naam al doet vermoeden, is Imkerij Agro Bestuivingen vooral werkzaam in de agrarische sector en betrokken bij de groente- en fruitteelt.

Thijs Wijnen en Sjaak Buyssen komen uit Sevenum, waar ook hun bedrijf is gevestigd. Maar hun bijenzwermen gaan door de hele regio voor de bestuiving van gewassen. Het is de belangrijkste inkomstenbron van de imkerij, daarnaast verkopen ze ook honing aan bedrijven en particulieren. Van huis uit was Buyssen al bekend met de bijen van zijn vader. Ook Wijnen heeft bijen en zo kwam het idee om daar samen iets meer mee te gaan doen. Beiden hebben nog een parttime baan, maar in de toekomst willen ze volledig in deze bedrijfstak werkzaam zijn.

In de regio zijn ze het eerste bedrijf dat op deze manier bestuivingen aanbiedt bij agrariërs.

Met de verkiezing van de Starter van het kwartaal willen de initiatiefnemers, gemeente Venray, Rabobank Horst Venray en het Venrays Ondernemers Platform, startende ondernemers een steuntje in de rug geven. Bovendien dingt de winnaar mee naar een prijs van 1.000 euro voor de Starter van het jaar. Meer informatie staat op www.venray.nl/ondernemers.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant