Hans van de Venne werd in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers.
Hans van de Venne werd in het zonnetje gezet. Foto: Hoedemaekers.

Bronzen Waarderingspenning voor Hans van de Venne

Nieuws

Bij gelegenheid van zijn afscheid van het GehandicaptenPlatform Venray is Hans van de Venne door burgemeester Hans Gilissen onderscheiden met de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray.

Hans van de Venne is sinds 2000 actief lid van de werkgroep BTB (bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid) van de Stichting GehandicaptenPlatform Venray. Binnen deze werkgroep heeft hij als ervaringsdeskundige een belangrijke bijdrage geleverd aan het werk van het GPV en daarmee aan een betere toegankelijkheid van de openbare ruimte en gebouwen in Venray. Binnen de werkgroep BTB verzorgde Hans van de Venne onder andere het schouwen van winkels, sportaccommodaties, horecagelegenheden en openbare gebouwen (gemeentehuis, schouwburg, museum), het beoordelen van de openbare ruimte, waaronder invalideparkeerplaatsen en het (mede-) organiseren van themabijeenkomsten. Daarnaast verzorgde hij alle voorlichtingsmaterialen.

Hans van de Venne nam na ruim 17 jaar afscheid van de werkgroep BTB en van het Gehandicaptenplatform Venray. De Stichting GehandicaptenPlatform Venray signaleert knelpunten en adviseert organisaties, instellingen en instanties op het gebied van wonen, vervoer, werken, inkomen, opleidingen en toegankelijkheid. Daarmee behartigt de stichting de belangen van mensen met een beperking. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers kan de stichting zich hardmaken voor een samenleving waarin iedereen volwaardig kan deelnemen.
 

Uit de krant