Overleg over de meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling
Overleg over de meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling

Sportverenigingen willen kennis over meldcode

Sport

Sportverenigingen in gemeente Venray hebben behoefte aan meer informatie over de meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Dit is gebleken uit de verenigingsbezoeken die zijn uitgevoerd door Synthese en Venray Beweegt. Op 30 januari 2018 vindt een bijeenkomst over de meldcode plaats bij Synthese Venray. Alle sportverenigingen zijn welkom.

Vijf studenten van de opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen zijn vanuit hun afstudeeronderzoek bij Synthese Venray de samenwerking aangegaan met Venray Beweegt. Samen met Venray Beweegt hebben zij verenigingsbezoeken afgelegd. In deze verenigingsbezoeken is er besproken hoe het met de sportverenigingen gaat en zijn de behoeften van hen in kaart gebracht. Hieruit kwam vooral naar voren dat sportverenigingen meer kennis over de meldcode willen. De bijeenkomst over de meldcode is vormgegeven door Synthese en de sportverenigingen MHCV, SV United en Judovereniging Venray. Dit maakt dat de huidige presentatie is aangepast aan de wensen van de sportverenigingen. De bijeenkomst wordt gegeven door Songul Altuntas-Tasdemir, de aandachtsfunctionaris Huiselijk geweld en Kindermishandeling van Synthese.

De bijeenkomst vindt plaats bij Synthese aan de Leunseweg 51 in Venray om 19:30 uur. Sportverenigingen uit de gemeente Venray kunnen zich aanmelden door hun naam, telefoonnummer, vereniging en aantal personen door te geven aan info@synthese.nl vóór 15 januari 2018.

Uit de krant