Het kerstverhaal staat centraal tijdens de wandeling in Vredepeel.
Het kerstverhaal staat centraal tijdens de wandeling in Vredepeel.

Kerstlichtjeswandeling in Vredepeel

Vredepeel

In Vredepeel wordt op zondag 17 december weer de traditionele kerstlichtjeswandeling gehouden.

De wandeling start in gemeenschapshuis De Kleine Loef, Johan van Stalbergweg 6 in Vredepeel, waarna eerst een bezoek wordt gebracht aan de kerk. Terwijl de kerstliederen klinken, kan iedere deelnemer een kaarsje aansteken en een kerstwens achterlaten.

Vervolgens start de wandeling. Tijdens de tocht zijn de bospaden geheel gehuld in kaarslicht en worden er kerstliederen ten gehore gebracht. Onderweg ontmoeten de wandelaars de drie wijzen, de herders, onder wie herderin Tineke met haar kudde schapen, de engel en natuurlijk brengen ze ook een bezoek aan Maria, Jozef en het kindje Jezus in de stal.

De vele kaarsjes langs de paden leiden de wandelaars weer terug naar gemeenschapshuis De Kleine Loef. Daar staat voor iedere deelnemer een kop chocolade melk, koffie, thee of glühwein met een lekkere wafel klaar. Starttijd: tussen 17.30 en 18.30 uur. De tocht duurt ruim een uur.

De kosten voor deelname bedragen drie euro inclusief een consumptie. Deelname is op eigen risico. Meer informatie via www.facebook.com/kreaclubuitdeknutseldoos.

Uit de krant