D66 Venray kijkt vol vertrouwen naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.
D66 Venray kijkt vol vertrouwen naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Nieuwe namen op lijst D66 Venray

Algemeen

D66 Venray werd vier jaar geleden nieuw leven ingeblazen en mocht drie raadsleden en een wethouder leveren. Inmiddels is het aantal leden verdubbeld en heeft de partij na een digitale stemming de lijstvolgorde voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. De in juni gekozen lijsttrekker Daan Janssen (27) is er trots op om een uitgebalanceerde lijst te kunnen presenteren. "Met de nodige ervaring en veel nieuwe mensen gaan we ons weer vier jaar inzetten voor een nog mooier Venray."

Martijn van der Putten (28) uit Venray is de nummer twee op de lijst en kandidaat-wethouder. Emina Joosten Beslagic (40) staat op plek drie. Oorspronkelijk komt ze uit Bosnië en Herzegovina. Vandaaruit is ze in 1992 tijdens de Balkanoorlog naar Nederland gevlucht. Inmiddels woont ze zes jaar met haar partner uit Oirlo in Venray. Emina is beleidsadviseur bij de gemeente Nijmegen en programmamanager bij een Triple Helix-samenwerking in de regio Arnhem-Nijmegen. Voor D66 Venray is ze de afgelopen jaren onder meer actief geweest in de commissie Leven, waar ze zich hard heeft gemaakt voor het goed verlopen van de zorgdecentralisaties en het behoud van kunst en cultuur in Venray.

Theo Zegers (61) uit Merselo staat op plek vier en is een nieuw maar toch bekend gezicht. Op allerlei verschillende vlakken is hij maatschappelijk actief. Zegers heeft jarenlange ervaring als voorzitter van de dorpsraad Merselo en het dorpsradenoverleg. In maart geeft hij het stokje voor deze functies door. "In een andere positie wil ik graag mijn bijdrage blijven leveren aan de gemeenschap van Venray in brede zin. Daarbij wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om daarmee de inwoners van Venray te steunen in hun wensen en behoeften."

Bart Jilesen (18) uit Leunen is de nummer vijf op de lijst. Hij is student Business Administration aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens zijn periode op het Raayland was hij voorzitter van de debatgroep en actief bij het Model European Parlement (MEP). Begin dit jaar werd hij lid van D66, toonde zich direct een aanpakker en werd lid van de commissie Leven. De komende periode gaat hij zich onder meer sterk maken voor de jeugd en jongeren binnen de gemeente Venray.

De lijst wordt verder aangevuld met Marita Muller, Rutger Holtackers, Felix Rippe, Hans Schaeffers, Anne-Lize Trines, Peter-Paul Tummers, Henk de Visser, Tom Voermans, Bert Vos, Remy Aarts, Emiel Beerkens, Ton Hikspoors en Jan van de Ven. Als lijstduwer ondersteunt Jan van de Ven D66 Venray waar dat kan. Hij is bekend als voorman van PO in actie en is lid van de Provinciale Staten. Door dat laatste zou hij een eventuele raadszetel niet kunnen accepteren omdat een dubbelmandaat bij D66 niet is toegestaan.

Uit de krant