Logo peelenmaasvenray.nl
Het leren van gebarentaal op de SOS-school voor dove kinderen in Gambia.
Het leren van gebarentaal op de SOS-school voor dove kinderen in Gambia.

Project speciale school Gambia op tv

In april 2013 is SOS Meerlo-Wanssum gestart met het project Wij bouwen een speciale school voor dove kinderen in het dorpje Jiboro in Gambia.

In samenwerking met Stichting Care Foundation The Gambia (CFTG) en vrijwilligers is dit project uiteindelijk gerealiseerd. Begin maart van dit jaar was het gezin Goumans-Coenders bij de officiële opening van de school. Een heel bijzondere ervaring om ook te zien dat het geld daadwerkelijk op de goede plaats terecht is gekomen. In de televisie-uitzending van LifeStyle Experience (RTL 4 en RTL 5) vertelt de voorzitter van stichting CFTG, Ineke de Rijk, over de projecten die in het dorp Jiboro zijn opgezet. Een van de projecten is de speciale school. Het is niet alleen een school of een healthcentrum bouwen, er werken mensen, medicijnen worden gekocht en de gebouwen moeten worden onderhouden.

De kinderen kunnen naar school gaan en aan dit alles geeft de stichting CFTG ondersteuning, wat de continuïteit van de projecten waarborgt. Doneren kan via ABNAMRO NL95ABNA 0552412686 ten name van Stichting Care Foundation The Gambia. De uitzendingen van Lifestyle Experience RTL4/RTL5 zijn te zien op de volgende dagen en tijden: zondag 17 december RTL 4 14.20 uur, zaterdag 23 december RTL 5 15.10 uur, zondag 24 december RTL 4 14.20 uur en zaterdag 30 december RTL 5 15.10 uur.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten