Het leren van gebarentaal op de SOS-school voor dove kinderen in Gambia.
Het leren van gebarentaal op de SOS-school voor dove kinderen in Gambia.

Project speciale school Gambia op tv

Algemeen

In april 2013 is SOS Meerlo-Wanssum gestart met het project Wij bouwen een speciale school voor dove kinderen in het dorpje Jiboro in Gambia.

In samenwerking met Stichting Care Foundation The Gambia (CFTG) en vrijwilligers is dit project uiteindelijk gerealiseerd. Begin maart van dit jaar was het gezin Goumans-Coenders bij de officiële opening van de school. Een heel bijzondere ervaring om ook te zien dat het geld daadwerkelijk op de goede plaats terecht is gekomen. In de televisie-uitzending van LifeStyle Experience (RTL 4 en RTL 5) vertelt de voorzitter van stichting CFTG, Ineke de Rijk, over de projecten die in het dorp Jiboro zijn opgezet. Een van de projecten is de speciale school. Het is niet alleen een school of een healthcentrum bouwen, er werken mensen, medicijnen worden gekocht en de gebouwen moeten worden onderhouden.

De kinderen kunnen naar school gaan en aan dit alles geeft de stichting CFTG ondersteuning, wat de continuïteit van de projecten waarborgt. Doneren kan via ABNAMRO NL95ABNA 0552412686 ten name van Stichting Care Foundation The Gambia. De uitzendingen van Lifestyle Experience RTL4/RTL5 zijn te zien op de volgende dagen en tijden: zondag 17 december RTL 4 14.20 uur, zaterdag 23 december RTL 5 15.10 uur, zondag 24 december RTL 4 14.20 uur en zaterdag 30 december RTL 5 15.10 uur.

Uit de krant