Logo peelenmaasvenray.nl
Fotoalbums

Eerste schop in de grond glasvezelnetwerk

In Ysselsteyn ging maandagmiddag de schop in de grond voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de Venrayse kerkdorpen.

Wethouder Ike Busser, geassisteerd door vijf 'glaswebspittertjes', nam de officiële opening voor zijn rekening door het eerste stukje glasvezel aan te leggen voor het dorpspodium. "Een historisch moment", aldus Bart Lemmen, directeur van het werkteam van GlaswebVenray. Hij roemde het initiatief dat is ontstaan uit een burgerinitiatief. Theo Kooter uit Vredepeel stond meer dan tien jaar geleden aan de wieg van een glasvezelnetwerk. Kooter wilde toen al dat de inwoners van zijn dorp van snel internet gebruik konden maken. "Ja, een droom komt uit", glunderde Kooter maandagmiddag bij het startsein in Ysselsteyn. "Het is een lang traject geweest, waar heel veel partijen betrokken zijn geweest, maar uiteindelijk wordt glasvezel in de gemeente werkelijkheid wordt." Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden kan in april 2018 de eerste woning in Ysselsteyn worden aangesloten. Later dat jaar kunnen naar verwachting ook de kerkdorpen Merselo en Vredepeel van het netwerk gebruik gaan maken. Foto's Henk Lammen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten