Oranje Wit sterkste in derby, De Peelkorf wint topper

Algemeen Fotoalbums

Oranje Wit won zondag in de overgangsklasse B de korfbalderby tegen SVOC'01: 16-10.

Vanaf het eerste fluitsignaal in sporthal De Wetteling ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd met twee felle teams die gebrand waren op de zege, De thuisploeg ging uitstekend van start en nam al snel een voorsprong. SVOC'01 moest vrijwel het hele duel in de achtervolging en kon voor rust het verschil verkleinen tot twee doelpunten: 10-8. Na de thee kwam SVOC'01 door een treffer van Maartje Janssen zelfs terug tot een verschil van een (10-9), maar door vijf doelpunten op rij beslisten de Leunse korfbalsters het duel. Door de zege neemt Oranje Wit al in een vroeg stadium een voorschot op de titel. De doelpunten van Oranje Wit werden gescoord door Maureen Drabbels (6), Aniek Drabbels (3x), Janne Gellings en Nathalie Loenen (beiden 2x), Dionne Drabbels en Kim Hendrix. Voor SVOC'01 troffen Rian Willems (4x), Maartje Janssen en Elien Nabben (beiden 2x), Astrid Classens en Linda Claessens,

In de hoofdklasse won De Peelkorf de topper  in en tegen Heumen, gedeeld tweede op de ranglijst: 13-15.

In de eerste helft nam de thuisploeg een voorsprong van drie treffers: 7-4. Na de pauze speelden de Ysselsteynse korfbalsters aanzienlijk beter en bogen de achterstand om in een verdiende zege. "Tegen deze ploeg hebben we het altijd lastig. Ze hebben enkele dames die gemakkelijk scoren", aldus speelster Linda Verlijsdonk die zondag vijf keer scoorde. De overige treffers kwamen op naam van Marly van Asten (4x), Tina Janssen (2x), Lisa Verlijsdonk, Lieke Thomassen, Rachel van Meijel en Loes van Dijck.

In de tweede klasse wonnen de korfbalsters van Merselo overtuigend de thuiswedstrijd tegen Focus: 16-5.

In de eerste helft nam de thuisploeg al meteen een royale voorsprong van vijf doelpunten: 8-3. Na de thee liep Merselo met mooie, aanvallende combinaties uit naar een ruime zege. Voor Merselo scoorden Lisa Verhoeven en Angela Litjens (beiden 3x), Monique Janssen, Jacqueline van Meijel en Anke Zegers (allen 2x), Fleur Claessens, Loes Claessens, Ciel van Hoof en Aniek Martens de doelpunten.

Op de foto de topscorers van het duel tussen Oranje Wit (Maureen Drabbels, midden met bal) en SVOC'01 (Rian Willems) in duel. Foto's Henk Lammen.