Afbeelding
Foto: Ron Koenen

Nieuwe lijnen buurtbus Venray

Algemeen

De nieuwe dienstregeling van Arriva, die op 10 december van start gaat, is ook het startsein voor vier nieuwe buurtbuslijnen in de regio's Venray, Horst en Roermond.

De nieuwe buurtbuslijnen vervangen de eerdere inzet van ov-shuttles in deze regio's. Het gaat om lijn 799 tussen Veulen en Geijsteren, lijn 798 tussen Merselo en Blitterswijck, lijn 789 tussen Evertsoord en Lottum en lijn 794 tussen Boukoul en Leeuwen. De vier lijnen zijn opgenomen in de reisplanners en in de nieuwe dienstregeling. Gedurende de periode dat de buurtbusverenigingen deze buurtbussen nog niet rijden, zet Arriva ov-lijntaxi's in om de reizigers in de betreffende regio te vervoeren.

Deze lijntaxi rijdt op exact dezelfde tijdstippen langs dezelfde route en stopt ook bij dezelfde haltes als de buurtbuslijn. Het enige dat er tijdelijk verandert is dat de reiziger minimaal één uur voor vertrek zijn of haar rit moet reserveren. Dat kan via het gratis telefoonnummer 0800-0224050. De mogelijkheid bestaat om meerdere ritten in één keer te reserveren. Arriva probeert, in samenwerking met de benodigde buurtbusverenigingen, om de vier ov-lijntaxi's in het eerste kwartaal van 2018 om te zetten naar een buurtbus. Vanaf dat moment wordt ook overgeschakeld naar een vaste dienstregeling. Reserveren is dan ook niet meer nodig. In de avonduren en in het weekend blijft de uitvoering als ov-lijntaxi beschikbaar.

Uit de krant