BVV'27 was zondag te sterk voor SV United: 1-3. Foto: Simone Swinkels.

Voetbal in regio Venray

Venray zakt verder weg

Venray verloor op bezoek bij koploper Geldrop met 3-0 in de eerste klasse D. Al na dertig seconden ging het mis toen keeper Sam Stiphout onder een hoge voorzet doorging en een Geldropse aanvaller de 1-0 kon intikken. Venray herstelde zich en Wesley Deenen miste een goede kans op de 1-1. Vlak voor rust viel de 2-0. Na de pauze probeerde Venray terug te komen, maar na een kwartier was de wedstrijd beslist toen Geldrop op 3-0 kwam.

SSS'18 al snel op achterstand

SSS'18 verloor op het eigen kunstgrasveld met 2-4 van Heeswijk in de tweede klasse H. In de 5e minuut openden de bezoekers de score: 0-1. Drie minuten later keek SSS'18 al tegen een 0-2 achterstand aan. Toen in de 19e minuut de 0-3 viel, leek het duel beslist. Bas Joosten bracht de stand in de 28e minuut op 1-3. Vlak voor de pauze scoorde Koen Voesten de aansluitingstreffer: 2-3. Na de pauze joegen de Overloners tevergeefs op de gelijkmaker. In de 75e minuut scoorde Heeswijk de 2-4.

Royale winst voor Ysselsteyn

Ysselsteyn won de uitwedstrijd tegen Maarheze royaal met 1-5 in de derde klasse C. Na twintig minuten profiteerde Dennis Teunissen van een verdedigingsfout: 0-1. Na een uur scoorde Paul Jeurissen de 0-2. De thuisploeg kwam terug tot 1-2 maar Paul Jeurissen herstelde de marge weer: 1-3. Maarheze nam meer risico's waardoor Ysselsteyn ruimte kreeg voor uitvallen. Dennis Teunissen bracht de stand op 1-4 en invaller Sander Swinkels scoorde in de slotminuut de 1-5.

Oostrum behoudt koppositie

Lijstaanvoerder Oostrum won de lastige uitwedstrijd tegen Hegelsom met 0-1 in de vierder klasse E. De enige en winnende treffer viel in de 32e minuut. Na een dieptepass van achteruit verlengde Ruben Nohlmans de bal naar Chris Wilschut die op het doel afging: 0-1. Voor rust waren er kansen over en weer. In de tweede helft drong Hegelsom meer aan. De thuisploeg werd enkele keren gevaarlijk maar doelman Dennie Plum hield zijn doel schoon. Een vrije trap vloog nog via de lat over.

Leunen gelijk tegen DEV

Leunen speelde thuis met 2-2 gelijk tegen DEV-Arcen in de vierde klasse E. In de eerste helft hadden de bezoekers het beste van het spel. Na 35 minuten nam DEV een 0-1 voorsprong. Na de thee kwam Leunen sterk uit het kleedlokaal. Uit een corner van Pim Weijs kopte Tom Riensema in de eerste minuut de 1-1 binnen. Leunen drukte door en na een goede actie van Thomas Weijs tikte de zojuist ingevallen Leandro Loenen de 2-1 binnen. Vlak voor tijd kwam DEV nog langszij: 2-2.

BVV'27 wint derby bij SV United

Op kunstgras in Wanssum won BVV'27 de derby tegen SV United met 1-3 in de vijfde klasse E. De strijd ging lange tijd op en neer. Pas in de 82e minuut werd de score opengebroken. United-captain Willem Peters kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm en Joost Wijnhoven benutte de penalty: 0-1. SV United probeerde langszij te komen maar in de blessuretijd scoorde Roel Verkoijen tweemaal. De 0-3 was een fraaie omhaal. De 1-3 was een eigen goal van Tom Thiesen.

Holthees onderuit tegen HRC

Holthees ging in Afferden met 4-2 onderuit tegen HRC'27 in de vijfde klasse E. Nadat de thuisploeg met 1-0 de leiding nam scoorde Ser van Es de 1-1 gelijkmaker. Vlak daarna ontving Tim van Houdt zijn tweede gele kaart en moest Holthees met tien man verder. Na de pauze liep de thuisploeg uit naar 3-1. Met een afstandschot vanaf 25 meter bracht Ser van Es de spanning nog terug: 3-2. In de slotfase stelde HRC'27 de zege veilig: 4-2.