Spannende weken voor Joutou

Algemeen

Sportzorgcentrum Joutou moet op 31 december het Sint Annaterrein verlaten. Een nieuw onderkomen heeft het centrum volgens Maykel Claassen van Stichting Joutou Sportzorgcentrum Venray nog niet. "Er is nog niks concreet. We hopen op korte termijn wat van de gemeente Venray te horen."

Het oog van Joutou viel onder meer op een boerderij op Servaashof, maar dat pand is onbetaalbaar voor het sportzorgcentrum. "Die boerderij staat te koop en dat kunnen wij ons zeker niet veroorloven. We zijn echt al lange tijd zoekende, maar het wil helaas nog niet vlotten. We hebben een paar opties lopen." Het zijn volgens Claassen spannende tijden. "Maar ik heb vertrouwen in een goede afloop. Je moet altijd positief blijven, anders werkt het niet. De tijd begint echter wel te dringen."

In januari 2018 koopt Renschdael Groep uit Horst het monumentale gestichtsterrein aan de Noordsingel van eigenaar Vincent van Gogh, waar Joutou als antikraak ruimtes in het gebouw Don Bosco huurt. Joutou past niet in de plannen van de toekomstige eigenaar.

Uit de krant