Vier ton voor verkeersveiligheid

Nieuws

De provincie Limburg trekt ruim vier ton subsidie uit voor projecten om het gedrag van verkeersdeelnemers te beïnvloeden, met als doel de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg.

Het gaat om een groot aantal projecten zoals verkeersexamens, fietsverlichtingsacties, opfriscursussen voor senioren, de opleiding van verkeersbrigadiers en verkeersquizzen voor basis- en speciaal-onderwijs. Negentig procent van alle verkeersongevallen is te wijten aan foutief gedrag of een verkeerde houding in het verkeer. Educatie en voorlichting spelen een belangrijke rol om verkeersdeelnemers te informeren, te trainen en te beïnvloeden om zich veilig te gedragen in het verkeer. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) werkt in opdracht van de provincie Limburg aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers.

Volgens gedeputeerde Eric Geurts (Mobiliteit) en tevens voorzitter van het ROVL dragen alle projecten bij aan de verkeersveiligheid. "En dan in het bijzonder de veiligheid van kwetsbare groepen in het verkeer zoals jongeren, fietsers en senioren. Deze doelgroepen verdienen dan ook extra aandacht. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen streven we naar minder verkeersslachtoffers." De subsidies worden overgemaakt naar de vijf coördinatoren van het Regionaal Mobiliteits Overleg (RMO); Noord-Limburg, Midden Limburg, Sittard-Geleen, Parkstad en Maastricht/Heuvelland. Bij de RMO's komen de subsidieaanvragen van de gemeenten binnen voor de diverse gedragsprojecten verkeersveiligheid in hun regio.

Uit de krant