Angelique Jansen-Swinkels, nieuwe directievoorzitter Rabobank Horst Venray.
Angelique Jansen-Swinkels, nieuwe directievoorzitter Rabobank Horst Venray.

Angelique Jansen-Swinkels nieuwe directievoorzitter Rabobank Horst Venray

Algemeen

Angelique Jansen-Swinkels volgt Rob Knoops als directievoorzitter vanaf 1 januari 2018 op. In oktober werd bekendgemaakt dat Rob Knoops Rabobank Horst Venray na bijna negen jaar gaat verlaten.

In 1989 begon Angelique Jansen-Swinkels haar carrière bij Rabobank Venray en bekleedde zij daar diverse functies. In 2001 verliet ze het Noord-Limburgse werkterrein en sloeg ze haar vleugels uit om diverse management- en directiefuncties binnen Rabobank te bekleden. Inmiddels is ze alweer bijna twee  jaar directeur Particulieren en Private Banking bij de bank waar haar hart ligt: Rabobank Horst Venray. Met haar benoeming tot directievoorzitter komt een langgekoesterde wens uit. "Ik vind het een eer om directievoorzitter te zijn in het gebied waar ik geboren en getogen ben en in die rol een bijdrage te gaan leveren aan onze gemeenschap", zegt Angelique Jansen-Swinkels, die met haar man Henk in Venray woont. De functie van directievoorzitter is de Venrayse overigens niet vreemd, zij was eerder al directievoorzitter bij Rabobank Valkenswaard en Waalre en bij Rabobank West-Brabant Noord.

Jansen kijkt reikhalzend uit naar 1 januari 2018. "We willen meer zijn dan een bank. Onze medewerkers zijn zeer betrokken bij onze gemeenschap en zetten zich elke dag maximaal in voor onze klanten. Daar ben ik enorm trots op! Deze maatschappelijke betrokkenheid wil ik graag, samen met onze medewerkers, gaan versterken. Net als onze zichtbaarheid en betrokkenheid op maatschappelijke thema's die belangrijk zijn voor onze regio. Daarnaast spelen we een belangrijke rol op het gebied van Food & Agri. Met de lancering van het Banking for Food Noord-Limburg-team hebben we al een mooie stap gezet, maar we willen dit de komende jaren nog verder uitbouwen."


Met de benoeming van Angelique Jansen-Swinkels ontstaat er een vacature voor een directeur Particulieren en Private Banking. De Raad van Commissarissen vertrouwt erop dat het directieteam op korte termijn op volle sterkte is.

Uit de krant