Voetbal in regio Venray

Venray kopje onder tegen ZSV

Venray verloor de thuiswedstrijd tegen ZSV met 2-3 in de eerste klasse D. De rood-witten kenden een slechte start en kwamen na twee minuten uit een corner op achterstand: 0-1. Venray speelde matig en was onmachtig. Toch viel vlak voor rust de 1-1 bij de eerste goede aanval die door Armend Shala werd afgerond: 1-1. Na de pauze startte Venray goed maar ZSV scoorde twee snelle treffers: 1-3. Een kwartier voor tijd verkleinde Armend Shala de achterstand nog tot 2-3.

Volharding gelijk tegen WSC

Volharding speelde thuis met 2-2 gelijk tegen WSC in de tweede klasse H. De bezoekers uit Waalwijk namen na vijf minuten een 0-1 voorsprong. In de 34e minuut keek Volharding tegen een 0-2 achterstand aan. Vlak voor rust scoorde Marc van Rens de aansluitingstreffer: 1-2. Het duel ging op en neer en halverwege de tweede helft bracht Marc van Rens de stand in evenwicht: 2-2. In de slotfase gingen beide ploegen voor de winst maar er viel geen treffers meer.

SSS'18 verliest van hekkensluiter

Een zwak spelend SSS'18 leed de derde nederlaag op rij in de tweede klasse H. In Den Bosch werd met 2-1 verloren van hekkensluiter TGG dat de eerste zege behaalde. Na zeven minuten nam de thuisploeg de leiding: 1-0. Vlak na de theepauze verdubbelde de thuisploeg de voorsprong: 2-0. Trainer Ruud Vermeer paste in de 70e minuut een driedubbele wissel toe. Daarna liep het wat beter bij de Overloners. De aansluitingstreffer in de 89e minuut van Cas Rutten (2-1) viel te laat.

Merselo wint derby van SV United

Merselo won voor eigen publiek de pittige derby tegen SV United met 5-3 in de vijfde klasse E. Het was de eerste nederlaag voor de koploper. Na een halfuur leidde Merselo met 2-0 door Daan Hendriks en Nils Jakobs. Vlak voor rust scoorde Michal Kolodziejski de 2-1. Na de 3-1 van Rens Wismans bracht Kacper Ciupa de stand op 3-2. Camiel Kroonen schoot een vrije trap binnen (4-2) waarna Niek van Bergen tegen scoorde: 4-3. In de extra tijd bracht Robin van Dijck de stand op 5-3.

BVV'27 terug aan kop

BVV'27 is door de 6-2 thuiswinst op SVS, en het verlies van SV United, terug aan kop van de vijfde klasse E. De Blitterswijckers stonden na achttien minuten al met 3-0 voor via Jimmy Lucassen (tweemaal) en Joey Gelden. Uit een penalty kwam SVS voor rust terug tot 3-1. Na de pauze bracht Willem Karman de stand op 4-1. Na de 4-2 scoorde Jimmy Lucassen zijn derde doelpunt: 5-2. Joost Wijnhoven bepaalde in de slotfase de eindstand op 6-2.

Sporting verliest door vroege penalty

Sporting ST ging thuis met 0-1 onderuit tegen Montagnards in de vijfde klasse E. Na tien minuten kregen de bezoekers uit Bergen een strafschop. De arbiter wees naar de stip na een handsbal van verdediger Nick van Well. Vanaf elf meter namen de bezoekers de leiding: 0-1. Montagnards had het beste van het spel maar kreeg voor rust weinig kansen. Dat veranderde na de pauze. De lat  voorkwam een grotere achterstand voor Sporting ST.

Holthees in slotfase onderuit

Holthees verloor thuis tegen RKDSO met 3-4 in de vijfde klasse E. In de openingsminuut namen de bezoekers uit Lomm al de leiding: 0-1. Na een halfuur bracht Kay Wijenberg de stand in evenwicht: 1-1. Vlak daarna zette Roy Evers de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Halverwege de tweede helft liep Holthees via een treffer van Ser van Es uit naar 3-1. RKDSO kwam terug tot 3-3. In de 91e minuut kreeg Stef Janssen rood na twee keer geel. Uit de vrije trap pakte RKDSO de 3-4 winst.