Inge Classens zoekt een afspeelmogelijkheid, Astrid Classens kijkt toe.
Inge Classens zoekt een afspeelmogelijkheid, Astrid Classens kijkt toe. Foto: Henk Lammen

De Peelkorf aan kop, Oranje Wit haalt uit

Algemeen

De Peelkorf boekte zondagmiddag een moeizame zege op Rooi. In Venray werd het uiteindelijk 14-11 voor de ploeg uit Ysselsteyn. Door de overwinning blijft het team koploper in de hoofdklasse.

De formatie uit Ysselsteyn won de eerste drie duels in de zaalcompetitie. Volgens speelster Linda Verlijsdonk was vooral de beginfase erg moeizaam. "We kregen wel kansen, maar we scoorden niet. Daardoor kwamen we op een 0-2 achterstand. Uiteindelijk konden we de achterstand ombuigen naar een 4-3 voorsprong."

Vanaf dat moment waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na de eerste helft was het duel in evenwicht: 6-6. "Na rust sloegen we een gaatje van vier doelpunten en was de stand 11-7. We hebben de voorsprong niet meer weggegeven." Marly van Asten (4x), Lisa Verlijsdonk (3x), Tina Janssen (3x), Linda Verlijsdonk (2x), Loes van Dijck en Rachèl van Meijel maakten de doelpunten.

De korfbalsters van Oranje Wit hebben uitgehaald in de overgangsklasse. VVO werd in Hapert hardhandig over de knie gelegd: 4-14. Oranje Wit had de gehele wedstrijd de regie in handen en de ploeg gaf weinig kansen weg. Voor Oranje Wit scoorden Aniek Drabbels (4x), Janne Gellings (2x), Nathalie Loenen (2x), Steffie van Rooij (2x), Dionne Drabbels en Jessica Klaassens.

In de overgangsklasse was SVOC'01 te sterk voor Flamingo's. De korfbalsters wonnen met 17-11. De thuisploeg nam al snel een ruime voorsprong en na de eerste helft was de overwinning allen binnen handbereik. SVOC stond op dat moment al met 10-5 voor. De ploeg kwam in de tweede helft niet meer in de problemen. Marloes Cox (4x), Linda Claessens (2x), Inge Classens, Astrid Classens (2x), Maartje Janssen, Aniek Sanders, Rian Willems (3x) en Elien Nabben (3x) maakten de doelpunten.