Mike Teunissen uit Ysselsteyn (links op de foto) was ook genomineerd voor Limburgs wielrenner van het jaar. Foto: Simone Swinkels.
Mike Teunissen uit Ysselsteyn (links op de foto) was ook genomineerd voor Limburgs wielrenner van het jaar. Foto: Simone Swinkels.

Tom Dumoulin beste wielrenner Limburg

Sport

Tom Dumoulin is maandagavond tijdens het Limburgse Wielergala uitgeroepen tot renner van het jaar.

Geen verrassing gezien de overwinningen van de Maastrichtenaar in 2017. Hij won dit jaar als eerste Nederlander ooit de Ronde van Italië en ook schreef hij de BinckBank Tour op zijn naam. In september werd Dumoulin bovendien met overmacht wereldkampioen tijdrijden. De winnaar was verhinderd voor de prijsuitreiking, die plaatsvond in de Venrayse schouwburg. Wél was er telefonisch contact met de Maastrichtenaar, die de afgelopen vijf jaar ook al deze prijs won. Onder de afwezigen was ook Wout Poels uit Blitterswijck. Mike Teunissen uit Ysselsteyn was wel aanwezig, samen met zijn Limburgse collega's Rob Ruijgh en ploeggenoot Roy Curvers. Dumoulin versloeg zijn medegenomineerden Wout Poels, Mike Teunissen en Sabrina Stultiens. Behalve de renner van het jaar werd ook de belofte van het jaar bekendgemaakt: Stijn Daemen uit Landgraaf, die afgelopen jaar het NK tijdrijden won.

Het wielergala werd voor het eerst in een meer formele ambiance gehouden, waarbij Club 24, de gemeente Venray en Wielerpromotie Venray samenwerkten. Behalve de renner van het jaar werd ook de belofte van het jaar bekendgemaakt: Stijn Daemen uit Landgraaf, die afgelopen jaar het NK tijdrijden won.

Foto's: Simone Swinkels. 







Uit de krant