Merselo won in Oirlo de derby tegen SVOC'01 met 2-7. Foto: Simone Swinkels.

Oostrum en SV United periodekampioen

Late gelijkmaker van Venray

Venray speelde met 1-1 gelijk in de uitwedstrijd tegen De Valk in de eerste klasse D. In de eerste helft waren de Venraynaren sterker maar doelpunten bleven uit. Een kwartier na rust bracht trainer Stef Sijbers met Dimitris Touratzidis en extra aanvaller in. Maar een kwartier voor tijd viel de openingstreffer aan de overkant: 1-0. Het slotoffensief van Venray werd in de slotminuut beloond. Uit een voorzet van Jesse Peeters kopte de opgekomen Ruud Keijzers de 1-1 binnen.

SSS'18 verliest van Prinses Irene

Het met enkele invallers spelende SSS'18 ging op bezoek bij Prinses Irene in Nistelrode met 2-0 onderuit in de tweede klasse H. De Overloners kenden een redelijke start maar na twintig minuten nam de thuisploeg de leiding: 1-0. SSS'18 leverde veel strijd maar miste voorin het duo Bas Joosten en Koen Verlinden. Aanvallend konden de geel-zwarten te weinig uitrichten. In de 83e minuut kwam de thuisploeg op 2-0 en was de wedstrijd beslist.

Volharding kan Rhode niet vloeren

Volharding kon in Sint Oedenrode de nog ongeslagen lijstaanvoerder Rhode niet de eerste nederlaag toebrengen (3-2) in de tweede klasse H. Er had meer ingezeten voor de Vierlingsbekers. Rhode kwam gemakkelijk aan de treffers. Na de 1-0 vloog een zondagsschot vanaf 35 meter binnen: 2-0. Door een eigen goal van Rhode werd het 2-1. De thuisploeg verruimde de marge weer: 3-1. Een kwartier voor tijd scoorde Tim Brouwer de 3-2. Verder kwam Volharding niet.

Krappe nederlaag Ysselsteyn

Ysselsteyn verloor de uitwedstrijd tegen Laar met 1-0 in de derde klasse C. In de gelijkopgaande eerste helft waren er weinig kansen voor beide doelen. Een kwartier na rust kwamen de Ysselsteyners met tien man te staan toen verdediger Willem Janssen zijn tweede gele kaart ontving. Vlak daarna profiteerde de Midden-Limburgse ploeg van een ongelukkig moment in de defensie: 1-0. Met een man minder kon Ysselsteyn de nederlaag niet meer afwenden.

Oostrum pakt periodetitel

Oostrum pakte door de 1-3 uitzege op koploper Belfeldia de eerste periodetitel in de vierde klasse E. In de gelijkopgaande eerste helft opende Kees Gommans na een kwartier de score: 0-1. Vijf minuten later kwam Belfeldia op gelijke hoogte: 1-1. In de tweede helft trok het fellere Oostrum het spel naar zich toe. Kenny Lommen zette de bezoekers na tien minuten weer op voorsprong: 1-2. Halverwege de tweede helft besliste Kenny Lommen met zijn tweede treffer de wedstrijd: 1-3.

Tien Leunenaren strijden voor punt

De ontmoeting Leunen-Resia eindigde doelpuntloos in de vierde klasse E. De oranje-witten kwamen al na tien minuten met tien man te staan doordat Thomas Litjens een dubieuze rode kaart kreeg. Het was een zware straf van de arbiter die oordeelde dat de Leunenaar een doorgebroken speler neerhaalde. Met hard werken wisten de tien Leunenaren stand te houden. Resia kreeg tien minuten voor tijd nog een dikke kans maar die werd gemist.

SV United wint eerste periode

Op basis van een beter doelsaldo won SV United de eerste periodetitel in de vijfde klasse E. Thuis tegen Lottum speelden de blauw-witten met 1-1 gelijk. Na 25 minuten nam het fysiek sterkere Lottum een 0-1 voorsprong. SV United kan voor rust weinig gevaar stichten. Dat veranderde na de pauze. Bij de eerste aanval werd Kacper Ciupa gevloerd binnen de zestien: strafschop. Michal Klodziejski schoot raak vanaf de stip: 1-1. Daarna miste SV United nog een paar goede kansen.

BVV'27 onderuit in America

Door de 4-1 nederlaag bij America verspeelde BVV'27 niet alleen de koppositie maar ook de eerste periodetitel in de vijfde klasse E. Die gaat op basis van een beter doelsaldo naar SV United. In het eerste halfuur was BVV'27 de beste ploeg en kreeg ook een paar kansen. Maar door een verdedigingsfout nam America de leiding. Vlak voor rust viel de 2-0. Na de pauze zakte BVV'27 weg en America liep uit naar 3-0. Roel Verkoijen scoorde nog de 3-1. Vlak voor tijd viel de 4-1.

Merselo haalt uit in derby

Merselo won in Oirlo de derby tegen SVOC'01 met 2-7 in de vijfde klasse E. Vanaf de aftrap domineerden de geel-zwarten. Met mooi combinatievoetbal werd SVOC'01 onder druk gezet. Nils Jakobs brak na tien minuten de score open: 0-1. Merselo liep via Bas Philipsen, Camiel Kroonen, Tim Philipsen en Daan Hendriks uit naar 0-5. Vlak voor rust  kwam SVOC'01 op 2-5 door Johan Gommans en Danny Houwen. Na de pauze scoorden nog Bas Philipsen en Bert Veltrop: 2-7.

Holthees wint in Kronenberg

Holthees won de uitwedstrijd tegen Kronenberg met 1-3 in de vijfde klasse E. Na acht minuten zette Ser van Es, terug na een blessure, de blauw-witten op een 0-1 voorsprong. Vlak nadat Kronenberg op gelijke hoogte (1-1) kwam, zette Ser van Es met een mooie treffer de Holthesers weer op voorsprong: 1-2. Een kwartier voor tijd viel de beslissing. Nico Cox kopte op de doelman waarna Robert van de Vin de stand op 1-3 bracht.

Sporting gelijk in matig duel

Het staartduel in de vijfde klasse E tussen SVS en Sporting ST eindigde onbeslist: 1-1. Het was een heel matig duel in het Brabantse Stevensbeek. Na een halfuur nam de thuisploeg de leiding: 1-0. Vijf minuten later kwam Sporting ST op gelijke hoogte. Marco Pennings scoorde uit een vrije trap van buiten de zestien de 1-1 gelijkmaker. Ook in de tweede helft was het een rommelig duel tussen twee ploegen die veel strijd leverden maar weinig goed voetbal lieten zien.