Monsterzege Oranje Wit, winst Peelkorf, verlies SVOC'01 en Merselo

Algemeen

De Peelkorf won zondag in de hoofdklasse het uitduel met Stormvogels: 11-14.

De Ysselsteynse ploeg wist in een gelijk opgaande  eerste helft vlak voor de rust een gaatje van drie doelpunten te slaan.  Na de 5-8 ruststand liepen de gasten in de tweede helft  meteen uit naar 5-9, maar vervolgens kwam Stormvogels sterk terug: 11-11. In de slotfase pakte De Peelkorf het initiatief weer over en pakte alsnog de zege. Doelpunten De Peelkorf:  Tina Janssen en Rachèl van Meijel (beiden 3),  Eline Claessens en Lisa Verlijsdonk (beiden twee), Linda Verlijsdonk, Marly van Asten, Lieke Thomasssen en Loes van Dijck.

Oranje Wit was in de overgangsklasse B veel te sterk voor Celeritas. De Leunse ploeg behaalde in de thuiswedstrijd een monsterzege: 22-5. Oranje Wit zat vanaf het eerste fluitsignaal lekker in de wedstrijd en leidde halverwege het eenzijdige duel met  10-2. De tegenstander kon het tempo van de thuisploeg ook in de tweede helft niet bijbenen. Oranje Wit heerste en bouwde score steeds verder uit. Doelpunten Oranje Wit: Janne Gellings (7), Dionne Drabbels (6), Maureen Drabbels (4), Aniek Drabbels (3) en Jessica Klaassen (2).

De korfbalsters van SVOC'01 gingen in de overgangsklasse B onderuit in  de uitwedstrijd tegen VVO uit Hapert:  19-14 (6-5). SVOC'01  begon goed aan de wedstrijd, maar na de 0-2 voorsprong  nam de thuisploeg het heft in handen en moesten de gasten in de rest van de wedstrijd in de achtervolging. Het lukte ze echter niet meer om langszij te komen. Tien minuten voor tijd liep VVO uit naar een verschil van vier doelpunten en was de wedstrijd beslist.  Doelpunten SVOC'01: Maartje Janssen (5), Elien Nabben (3), Marloes Cox (3), Aniek Sanders, Linda Claessens en Astrid Classens.

De korfbalsters van tweedeklasser  Merselo bogen  het hoofd in het uitduel met  BIO uit Oerle. De gasten gingen met 8-5 onderuit. Halverwege de wedstrijd keek Merselo tegen een 4-2 achterstand aan. Op de zege voor de thuisploeg viel weinig af te dingen, want Merselo leed te veel  onnodig balverlies en had ook moeite  om de kansen in doelpunten om te zetten. Doelpunten Merselo: Jacqueline van Meijel (2),  Fleur Claessens, Angela Litjens en Lisa Verhoeven.