Deken Evert Huisman van Gennep is op 93-jarige leeftijd overleden. Foto: Gerard Kruijsen.
Deken Evert Huisman van Gennep is op 93-jarige leeftijd overleden. Foto: Gerard Kruijsen.

Deken Huisman (93) overleden

Algemeen

Voormalig deken Evert Huisman van Gennep is woensdagavond op 93-jarige leeftijd overleden in het Radboudumc in Nijmegen.

Huisman komt uit Gennep, maar groeide op in Gendt. Hij werd predikant, kapelaan, pastoor en deken en kreeg vanwege zijn verdiensten op 30 september nog de Ganapja, de hoogste gemeentelijke onderscheiding van Gennep. Toen hij in 2011 op z'n 87ste met emeritaat ging, was hij de oudste nog actieve deken van Nederland. Zes jaar later verzorgde Huisman nog altijd missen, begrafenissen en huwelijken. In Venray was pastoor Huisman vooral bekend van zijn missen in de Paterskerk en de Jozefkerk in Smakt.

De afscheidsdienst vindt plaats op zaterdag 25 november om 14.00 uur in de St. Martinuskerk in Gennep. Na afloop van die viering wordt de deken via zijn geliefde Niers door medebroeders, priesters, acolieten, familie en parochianen in processie  begeleid naar zijn laatste rustplaats op het  kerkhof bij de oude St. Martinustoren. Op vrijdag 24 november om 19.00 uur vindt de avondwake plaats, ook in diezelfde St. Martinuskerk.  Voor beide vieringen geldt dat iedereen van harte is uitgenodigd.

 

Uit de krant