Afbeelding

WK aangepast judo in Venray?

Sport

Venray – Sportinstituut Verhagen opent op zaterdag 31 maart de deuren van de geheel vernieuwde sportaccommodatie. Van 15.00 tot 19.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te komen nemen tijdens een open dag. Burgemeester Hans Gilissen neemt om 16.00 uur de officiële opening voor zijn rekening.

"Ik ben enorm trots", zegt Rudi Verhagen, eigenaar van het Venrayse sportcentrum. "Dit had ik niet durven dromen toen ik bijna twintig jaar geleden gestart ben. Het is mooi om te zien dat jouw werk vruchten afwerpt. We zitten met 160 leden in de lift. Stilstand is achteruitgang, daarom ben ik altijd bezig om het aanbod van sporten en activiteiten te verbreden. Er is één maar, ik doe alleen iets wat ik zelf leuk vind."

De droom om in 2019 de wereldkampioenschappen judo voor mensen met een verstandelijke beperking te organiseren, is van de baan. Rudi Verhagen werd tijdens het laatste WK vorig jaar oktober in Keulen benaderd om de organisatie op zich te nemen. De Internationale Judo Federatie (IJF) was bereid om groen licht te geven. Judo Bond Nederland (JBN) was minder enthousiast, tot grote spijt van Verhagen. "De bond was niet bereid om het evenement mee te organiseren. Het is niet verstandig om een internationaal toernooi van een dergelijk kaliber zonder de steun van de nationale bond te organiseren. De Nederlandse judobond wil een EK of WK voor judoka's met een verstandelijke beperking niet erkennen. Het is een gigantische domper, maar ook dit soort dingen gebeuren."

Uit de krant