Afbeelding
Foto: Henk Lammen

De Barbanson trekt zich terug als kandidaat-lijsttrekker VVD

Algemeen

Ingeborg de Barbanson heeft zich teruggetrokken als kandidaat-lijsttrekker voor de VVD in de gemeente Venray. De Barbanson maakt de huidige raadsperiode nog wel af als fractievoorzitter.

De enige overgebleven kandidaat-lijsttrekker is nu Frank Hazeu. Na twaalf jaar vindt De Barbanson het mooi geweest. "Ik heb een leuke kans gekregen met mijn eigen bedrijf. Die mogelijkheid kan ik nu met beide handen aanpakken", vertelt De Barbanson. "Als er geen andere kandidaat was geweest, dan had ik best nog vier jaar fractievoorzitter willen zijn. Maar het is goed dat er nu iemand anders is die de kar wil trekken voor de VVD. Het is mooi geweest."

Met haar afscheid is De Barbanson nog niet bezig. "Dat komt later wel denk ik. Twaalf jaar is natuurlijk een flinke tijd, maar over mijn naderende vertrek heb ik nog niet nagedacht. Het is nu zaak om alles netjes over te dragen naar mijn opvolger."

De Barbanson stelt zich niet verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. "Dat vind ik niet eerlijk. Als je op de lijst staat, dan moet je openstaan voor een plek in de gemeenteraad. Anders moet je dat niet doen. Voor mij is het klaar na de verkiezingen." Foto archief Peel en Maas: Henk Lammen.

Uit de krant