Afbeelding
Foto: Shelly Boom

Venray wil station in Grubbenvorst

Nieuws

Venray steunt de gemeenten Horst aan de Maas en Venlo in hun strijd om het station in Grubbenvorst alsnog te realiseren. Vanwege geldtekort is het nieuwe station, als onderdeel van het project Maaslijn, komen te vervallen.

Horst aan de Maas en Venlo hebben ieder 1,75 miljoen euro over voor de komst van het station in Grubbenvorst. Venray steekt er geen geld in maar is wel een warm voorstander. Omdat het station van groot belang is voor de bereikbaarheid van terrein van Greenport Venlo en de Brightland-campus op het voormalige Floriadeterrein. De provincie Limburg heeft het station uit de plannen geschrapt. Alleen een actieve lobby bij de Tweede Kamer kan nog soelaas bieden. Er is een extra bijdrage van 10,7 miljoen euro nodig van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Eind november staat de spoorbegroting in Den Haag op de politieke agenda.

In mei nam de Venrayse gemeenteraad unaniem een motie aan waarin het college wordt opgeroepen alles in het werk te stellen om de bezuinigingen op de Maaslijn af te wenden. Het gaat niet alleen over het station in Grubbenvorst maar ook over het schrappen van enkele kilometers dubbelspoor. De raad wijst erop dat inwoners van Venray belang hebben bij een goede spoorverbinding. 

Uit de krant