Prins Willem I van De Leemknejers uit Oeffelt. (Foto: Bas Delhij)
Prins Willem I van De Leemknejers uit Oeffelt. (Foto: Bas Delhij)

Prins op redactie Peel en Maas

Carnaval/Vastelaovend

De redactie van nieuwsblad Peel en Maas in Venray is een prins rijker.

Redacteur Willem Menting werd afgelopen zaterdag gekroond tot  prins Willem I van De Leemkuul (Oeffelt).  Prins Willem, de zestigste prins van de Leemknejers, wordt bijgestaan door prinses Iris Aspers, adjudant Koen Verstelle en hofdame Anne Goosen. De jeugdhofhouding bestaat uit prins Roel de Bruijn, prinses Michelle Langerak, adjudant Daan van den Berg, vorst Jules Thissen en hofdame Donna Jans.

Prins Willem moest zijn benoeming enkele weken geheimhouden. Hij sloot zaterdagavond af met zijn lijfspreuk: 'As kel van de late ure, kan dizze carnaval nie lang genoeg dure'. Op zondag 7 januari is de receptie in gemeenschapshuis De Kleppenburg in Oeffelt. Aanvang: 14.00 uur.  Prins Willem I zet zich in Oeffelt onder meer in voor voetbalclub De Zwaluw. 

"We werden zaterdagavond laat verrast door het bericht uit Oeffelt en hebben onze Peel en Maas-prins Willem I zondagmorgen meteen gefeliciteerd", zegt hoofdredacteur Ron Koenen. "We verzorgen sinds 1 juli ook de redactie van het Boxmeers Weekblad, het Cuijks Weekblad, De Koerier  Mill en de Graafsche Courant. Daarvoor hebben we met Willem onze redactie met iemand uit dat gebied versterkt. Maar hij werkt ook voor Peel en Maas in Venray." Met een lach: "Ja, het zal nu wel een extra drukke carnaval worden, we zullen ook in het Boxmeerse ons gezicht moeten laten zien."

Uit de krant