Korfbal in de regio

Algemeen Fotoalbums

De Peelkorf slaat na rust toe

In de hoofdklasse sloegen de korfbalsters van De Peelkorf na rust toe in de thuiswedstrijd tegen Corridor: 16-10.

Voor de pauze had de thuisploeg telkens een kleine voorsprong, maar gingen de gasten uit Breugel met een voordelige 7-8 ruststand aan de thee. In de tweede helft kreeg een goed verdedigend De Peelkorf nog maar twee treffers tegen en bleef daarnaast aanvallend regelmatig de korf vinden. Voor De Peelkorf scoorden Tina Janssen (links op de foto, 5x), Marly van Asten (4x), Lisa Verlijsdonk en Linda Verlijsdonk (beiden 2x), Rachel van Meijel, Iris Swinkels en Lieke Thomassen de doelpunten.

Oranje Wit wint overtuigend

In de overgangsklasse B wonnen de korfbalsters van Oranje Wit gemakkelijk de uitwedstrijd tegen Rietvogels: 13-21.

In Riethoven stond het vizier op scherp bij de Leunse ploeg. Vele fraaie aanvallen leverden doelpunten op en bij rust had Oranje Wit al een marge van negen doelpunten opgebouwd: 5-14. Hoewel de gasten moeite hadden met het fysieke spel van Rietvogels kwam de zege geen moment in gevaar. De treffers kwam op naam van Steffie van Rooij (6x), Aniek Drabbels (5x), Maureen Drabbels en Dionne Drabbels (beiden 3x) en Janne Gellings en Kim Hendrix (beiden 2x).

Vijf treffers Linda Claessens

In dezelfde overgangsklasse B openden de korfbalsters van SVOC'01 de zaalcompetitie met een 13-8 tegen Odisco.

De thuisploeg heerste vanaf de eerste minuut en kwam via twee treffers van Linda Claessens meteen op voorsprong. De thuisploeg ging niet mee in het fysieke spel van de gasten en leidden bij de rust met 8-4. Odisco kwam na de pauze terug tot 8-6, aan het einde van de rit bedroeg het verschil vijf treffers. Voor SVOC'01 scoorden Linda Claessens (5x), Rian Willems (4x), Marloes Cox, Astrid Classens, Aniek Sanders en Maartje Janssen de doelpunten.

Gemakkelijke zege Merselo

Tweedeklasser Merselo was zondag in de thuiswedstrijd tegen Gazelle aan maatje te groot voor de gasten: 10-6.

In de eerste helft speelde de thuisploeg uitstekend en liep uit naar een comfortabele ruststand van 5-0. Na de pauze verslapte de concentratie bij Merselo en konden de gasten de stand een draaglijker aanzien geven. Voor Merselo scoorden Ciel van Hoof (3x), Anke Zegers (2x), Aniek van den Heuvel, Lisa Verhoeven, Fleur Claessens, Monique Janssen en Loes Claessens.

Foto's De Peelkorf-Corridor: Henk Lammen.