Afbeelding

Scheurkalender Venray vol spreuken en wijsheden

Algemeen

Er komt weer een nieuwe Venrayse scheurkalender uit. De scheurkalender 2018 bestaat uit 365 spreuken en wijsheden in het Venrays dialect.

Voorintekenen met korting kan tot en met zondag 19 november. Met ingang van donderdag 23 november ligt de Venrayse scheurkalender 2018 in de boekhandel. Een greep uit de spreuken en wijsheden uit de kalender van 2018: Sommege meense droeëme van geweldege dinger, ândere blieve wákker en make de droeëme waor; Ik bin már wér òpgestaon, went van 't slaopend riek werre is wér 's niks van teraecht gekòmme; Ik heb âltied gedòcht dat dreenke nie goed is vur meej, dus bin ik gestopt mit daenke; 'r Zien meense die zoeë laanksaam reeje, dat ze nie werre geflitst, már geschilderd; Fowte make is meenselek, ennen ândere de schuld gaeve is talent.

De scheurkalender is een uitgave van uitgeverij Brónsgreun. Voorintekenen kan tot en met zondag 19 november via de website www.ambaum.nl. De Venrayse scheurkalender 2018 kost bij voorintekening 10.95 euro en is vanaf donderdag 23 november ook verkrijgbaar in de boekhandel voor de prijs van 13.95 euro.


Uit de krant