Eric Thielen ontvangt de waarderingspenning van burgemeester Hans Gilissen.
Eric Thielen ontvangt de waarderingspenning van burgemeester Hans Gilissen. Foto: Hoedemaekers

Waarderingspenning voor Eric Thielen

Nieuws

Burgemeester Hans Gilissen heeft zondag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray uitgereikt aan Eric Thielen (52) tijdens het jubileumweekend van Fanfare Dorpsklank in Castenray.

Eric Thielen is in november 2017 40 jaar muzikant. Hij is vanaf de oprichting in 1977 lid van Fanfare Dorpsklank. In 2008 werd hij in de ledenvergadering benoemd tot voorzitter van fanfare Dorpsklank. Eric Thielen zette zich vol enthousiasme in om de jeugd te betrekken bij de vereniging, onder meer door muziek op de basisschool te gaan promoten. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat de fanfare financieel gezond bleef door zijn brede netwerk in te zetten en een nieuwe financiële structuur in te voeren.

Eric Thielen heeft in zijn voorzittersperiode onderzoek gedaan naar de wensen van de leden. De resultaten zijn meegenomen in de toekomstvisie van de vereniging. Hij verzorgde ook het muzikale archief en stelde zijn huis regelmatig open als vergaderlocatie, voor vergaderingen, feestavonden, opslag van instrumenten, etcetera. Na zijn afscheid als voorzitter in 2016 werd Eric Thielen voorzitter/kartrekker van de projectcommissie. Deze commissie organiseert onder andere het gemeentelijk muziektoernooi, het tijdlijnconcert, een brunch en een expositie. Zo levert hij op de achtergrond nog steeds een waardevolle, adviserende bijdrage.

Daarnaast was Eric Thielen vanaf 1999 voor de coöperaties SaWeCo en Vitelia een belangrijke en bepalende bestuurder. Hij wordt geroemd als sparringpartner en coach, altijd met een luisterend oor. SaWeCo groeide in die tijd uit van gemeentelijke speler in de agrarische markt tot een sterk regionale speler (Zuidoost-Nederland). In de eerste jaren na de fusie met Boerenbond Ysselsteyn tot coöperatie Vitelia was Eric Thielen van grote betekenis in de ontwikkeling van de nieuwe organisatie. Hij heeft mede de basis gelegd voor de ontwikkeling die de coöperatie tot op de dag van vandaag doormaakt.

Uit de krant