Afbeelding
Foto: Henk Lammen

TOB zoekt nieuw talent

Algemeen

"We zoeken eigenlijk nog jonge, talentvolle mannen. Die kunnen zingen, dansen en acteren." Artistiek leider Lynn Steverink van Theater op Bezoek (TOB) uit Venray antwoordt met een glimlach op de slotvraag of ze nog wensen heeft voor het nieuwe seizoen.

Theater op Bezoek betaalt bijna jaarlijks de tol voor een seizoen met dinnershows in Hotel Asteria in Venray. Het gezelschap is al jaren kweekvijver voor grotere producties in het land, waardoor er continu een doorstroming plaatsvindt van artistiek talent. "We verzorgen een beperkt aantal shows per jaar. Dan is het logisch dat als talenten een vast contract krijgen aangeboden, elders aan de slag gaan. Van de ene kant is het vervelend, maar anderzijds is het ook weer een enorme uitdaging om telkens weer nieuw talent te vinden dat zich bij ons kan ontplooien. Uitvoerend, maar ook meedenken bij de ideeën van onze shows. Ze kunnen zich op een veelzijdige wijze ontwikkelen. Ik ben dan ook trots dat artiesten die bij ons zijn begonnen later in grotere producties te zien zijn."

De huidige verhouding is vijf jongedames en twee heren. De roep om talentvolle heren is dan ook niet uit de lucht gegrepen. "Dat biedt weer meer mogelijkheden bij de invulling van de show."

Lees het complete verhaal over Theater op Bezoek in de papieren Peel en Maas van donderdag 19 oktober of bekijk de e-paper.

Uit de krant