Afbeelding

Venray wil overlast hondenpoep terugdringen

Algemeen

De gemeente Venray start volgend jaar een communicatiecampagne om de overlast van hondenpoep te verminderen. De campagne is geslaagd als er na een jaar minder hondenpoep in de openbare ruimte ligt, meer hondenbezitters de uitwerpselen van hun huisdier opruimen en mensen elkaar aanspreken bij ongewenst gedrag.

De aanwezigheid van hondenpoep geeft in de openbare ruimte veel overlast, ergernis en is gevaarlijk voor de volksgezondheid, vooral voor spelende kinderen. In de wijk Landweert zet de werkgroep 'hondenpoepoverlast Landweert' zich sedert enkele jaren hiervoor in. De werkgroep vraagt de gemeente om ondersteuning en het college geeft gehoor aan die oproep.

De communicatiecampagne zet in op de bewustwording en de eigen verantwoordelijkheid van de Venrayse hondenbezitters. Zij worden in 2018 het hele jaar door via lokale en sociale media aangesproken op hun gedrag en gewezen op de verplichting de ontlasting van hun honden op te ruimen. Tevens worden er acties uitgezet in de vorm van posters en worden ludieke vormen bedacht. Aan het begin en op het eind van de campagne houdt de gemeente een enquête waarin inwoners kunnen aangeven hoeveel last ze hebben van hondenpoep in hun dorp of wijk. Wijk- en dorpsraden en eventuele andere belanghebbenden worden bij het proces betrokken en kunnen – waar mogelijk – ondersteuning bieden. Voor de uitvoering van het communicatietraject heeft de gemeente 10.000 euro uitgetrokken.

Uit de krant