Doelman Job Vullings was in het duel met TGG de grote uitblinker aan de zijde van Volharding. Foto: Toon Gerrits.

Voetbal in regio Venray

Geflatteerd verlies SSS'18

SSS'18 ging thuis met 0-3 onderuit tegen Rhode in de tweede klasse H. Na een klein halfuur werden de Overloners verrast door een counter: 0-1. Na de gelijkopgaande eerste helft joeg SSS'18 na rust op de gelijkmaker. Koen Verlinden, terug in de basis, had pech toen hij de lat trof. Een kwartier voor tijd viel randje buitenspel de 0-2. De strijdende thuisploeg probeerde nog iets terug te doen maar het zat niet mee. Het effectievere Rhode kwam vlak voor tijd nog op 0-3.

Volharding wint nipt in Den Bosch

Volharding won de uitwedstrijd tegen TGG in Den Bosch met 0-1 in de tweede klasse H. Het was een op en neergaande wedstrijd met veel kansen voor beide doelen. De uitblinkende keeper Job Vullings maakte heel wat Bossche doelpogingen onschadelijk. In de 71e minuut viel de winnende treffer door twee invallers. Het schot van Jeroen Schepens leek voorlangs te gaan. Maar de inlopende Marc van Rens tikte de bal in het doel: 0-1. Volharding was de gelukkige winnaar.

Terecht verlies Ysselsteyn

Ysselsteyn verloor op bezoek bij Merefeldia in Nederweert met 2-1 in de derde klasse C. De Midden-Limburgers waren voetballend beter dan Ysselsteyn. Het venijn zat in de staart want het duel leek lange tijd doelpuntloos te eindigen. In de 83e minuut zette Frank Jespers, randje buitenspel, de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong: 0-1. Een minuut later viel de 1-1. Merefeldia drukte door en greep vlak tijde de volle buit: 2-1.

Leunen pakt punt in Hegelsom

Leunen speelde in de vierde klasse E met 1-1 gelijk op bezoek bij Hegelsom. Voor rust was Leunen sterker. De oranje-witten kwamen na ruim een halfuur op voorsprong uit een corner. Aanvoerder Thomas Litjens schoot de 0-1 binnen. De tweede helft was voor Hegelsom. De gelijkmaker viel al snel, eveneens uit een hoekschop. De teruggelegde bal werd vanaf achttien meter binnengeschoten: 1-1. In de slotfase wist Leunen het offensief van de thuisploeg te weerstaan.

Goede start van Oostrum

Oostrum won ook het tweede competitieduel in de vierde klasse E. In Wellerlooi klopte de ploeg van trainer Ron Spruit Resia met 1-4. Joep Cornelissen zette de rood-witten al na vier minuten op voorsprong: 0-1. Na een halfuur scoorde Kees Gommans de 0-2. Resia wist even later de aansluitingstreffer te scoren: 1-2. Na ruim een uur verruimde Kees Gommans de marge weer: 1-3. In de 80e minuut viel de 1-4 door een eigen doelpunt van een Resia-verdediger.

Holthees klopt BVV'27 in derby

Het agressief spelende Holthees won thuis de derby tegen BVV'28 met 1-0 in de vijfde klasse E. De uitblinkende Stef Janssen scoorde al na zestien minuten de winnende treffer. De Holthees-aanvoerder liep dwars door de geel-zwarte defensie en liet doelman Davey Engels kansloos: 1-0. Na de pauze kwam BVV'27 beter voor de dag. Met veel inzet wist het strijdende Holthees tot het einde stand te houden. In de 68e minuut kreeg Jens Arts (BVV'27) rood na twee keer geel.

SV United verrast Montagnards

SV United boekte met Wanssumse kermis een verrassende 0-3 uitzege op ex-vierdeklasser Montagnards in de vijfde klasse E. Uit een goede aanval namen de bezoekers na 25 minuten de leiding door Rik van de Pasch: 0-1. Montagnards hanteerde vooral de lange bal en daar wist SV United wel raad mee. Na een uur ging Michal Kolodziejski op snelheid door de defensie: 0-2. Een kwartier later was de strijd definitief beslist toen Stef Kersten de 0-3 binnenschoot.

Merselo wint in Lottum

Merselo won de uitwedstrijd tegen Lottum vlak voor tijd met 1-2 in de vijfde klasse E. Voor rust was de Lottumse thuisploeg sterker. In de 12e minuut viel uit een vrije trap de 1-0. Pim Vermunt had pech toen hij met een afstandschot de lat trof. Net na rust werd Tom Michels aangetikt binnen de zestien: penalty. Pim Vermunt schoot raak vanaf elf meter: 1-1. In de slotminuut viel de winnende treffer. Uit een voorzet van Bert Veltrop tikte de ingevallen Sem Pelzer de 1-2 binnen.

Late gelijkmaker SVOC'01

SVOC'01 kwam pas in de slotfase op gelijke hoogte met Kronenberg (1-1) in de vijfde klasse E. SVOC'01 startte goed maar gaandeweg nam de thuisclub het initiatief over. Vlak voor rust nam Kronenberg de leiding: 1-0. In de slotfase drongen de tricolores steeds meer aan. Rob Houwen had pech toen zijn schot via de binnenkant van de paal terug het veld insprong. Even later was zijn broer wel succesvol. In de 87e minuut scoorde Danny Houwen uit een scrimmage de 1-1.

Sporting ST volkomen kansloos

Sporting ST had heel weinig in de brengen op bezoek bij Sambeek in de vijfde klasse E. De Brabanders waren een klasse beter en wonnen met 7-0. De uitslag had nog wel hoger kunnen uitvallen, maar keeper Peter Cox verweerde zich goed in het Sporting-doel. Vanaf het beginsignaal kwam Sporting onder stevige druk te staan. De openingstreffer viel na 25 minuten. Halverwege leidde Sambeek met 3-0. Na de pauze kwamen er nog vier treffers bij.