Henk de Klerk is zondagmiddag geridderd door Hans Gilissen. Foto: Hoedemaekers Venray.
Henk de Klerk is zondagmiddag geridderd door Hans Gilissen. Foto: Hoedemaekers Venray.

Henk de Klerk geridderd

Venray

Henk de Klerk (73) uit Venray heeft zondagmiddag uit handen van burgemeester Hans Gilissen een koninklijke onderscheiding ontvangen bij gelegenheid van de viering van de Dag van de Ouderen  in de schouwburg in Venray. Hij is vanwege zijn vele verdiensten voor de maatschappij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Henk de Klerk is sinds 2000 vrijwillig actief voor de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO), zowel op lokaal, provinciaal als landelijk niveau. Hij was voorzitter van de KBO Venray-kom en vanaf 2008 voorzitter van de regionale KBO Horst-Venray. In 2010 is hij bondsbestuurder geworden en trad in 2013 toe als lid van het dagelijks bestuur van de KBO Limburg, als secretaris en plaatsvervangend voorzitter.

Als bondsbestuurder is Henk de Klerk verantwoordelijk voor het opzetten van het beleid en ziet hij toe op de uitvoering hiervan. Daarnaast vertegenwoordigt hij samen met de voorzitter van de KBO Limburg de provinciale KBO in de landelijke Unie KBO. Naast al zijn werkzaamheden voor de KBO is hij ook nog actief op politiek gebied. Hij was lid van het bestuur van diverse politieke commissies in de gemeente Venray en Horst aan de Maas. Henk de Klerk is lid van de CDA-fractie in Venray. Hij heeft het CDA in Venray en in Limburg zeer betrokken vertegenwoordigd, waarbij hij zich speciaal inzette voor de doelgroep ouderen. Hij heeft er als bestuurslid en vicevoorzitter van het CDA mede voor gezorgd dat de afdeling Venray van het CDA een zeer actieve, betrokken verenigingsafdeling is.

Henk de Klerk is in zijn spaarzame vrije tijd ook nog columnist en bestuurslid van Omroep Venray geweest en bestuurslid van het Nederlandse Instituut voor Volkshuisvesting.

Uit de krant