Merselo was zondag te sterk voor Holthees: 1-0.  Foto: Simone Swinkels.
Merselo was zondag te sterk voor Holthees: 1-0. Foto: Simone Swinkels.

Prima start Venrayse voetbalclubs

Goede rentree Ysselsteyn

Ysselsteyn beleefde een prima rentree in de derde klasse door thuis met 2-1 te winnen van Budel. De Brabanders namen na tien minuten door een afstandschot de leiding: 0-1. Vlak voor de pauze scoorde Boy Geerets uit een moeilijke hoek fraai de 1-1. Na rust was Ysselsteyn sterker. In de 80e minuut scoorde de opgekomen Wout Gommers op aangeven van Frank Jespers de winnende treffer: 2-1. Vlak voor tijd stopte Ysselsteyn-doelman Mark Swinkels nog een strafschop.

Sterke start Oostrum

Oostrum kende een geslaagde ouverture in de vierde klasse E door thuis met 3-1 te winnen van ex-derdeklasser GFC'33. Al snel scoorde Marwin Hermans met een mooi afstandschot de 1-0. Oostrum was sterker en nog binnen het halfuur was Hermans opnieuw trefzeker: 2-0. Toch wisten de bezoekers nog voor rust de achterstand te verkleinen: 2-1. In de tweede helft bleef Oostrum dreigender. Op aangeven van Joep Cornelissen bracht Chris Wilschut de eindstand op 3-1.

Nipte zege voor Leunen

Leunen won voor eigen publiek de ouverture in de vierde klasse E met 1-0 van TSC'04. De openingsfase was voor de Tegelenaren. Daarna ging tot aan het rustsignaal het duel gelijk op. Na de pauze werd Leunen sterker. In de 48e minuut viel de winnende treffer. Op aangeven van Stefan Jacobs scoorde Pim Weijs de 1-0. Leunen was conditioneel sterker en kreeg ook de beste kansen, maar de 1-0 bleef op het scorebord staan.

Merselo wint derby van Holthees

Merselo won de derby tegen Holthees in de vijfde klasse E met 1-0. Het hoogtepunt ontstond al na twee minuten. Camiel Kroonen mocht vanaf 25 meter aanleggen voor een vrije trap. Onhoudbaar voor keeper Marco Rijnen sloeg de bal via de onderkant lat in het doel: 1-0. Tim Philipsen trof nog voor rust de lat. Na de pauze kopte Stef Janssen van Holthees boven op de lat. Merselo was dreigender maar de tweede treffer bleef uit. Het slotoffensief van de bezoekers leverde niets op.

Sil Arts (BVV'27) scoort twee keer

BVV'27 versloeg voor eigen publiek RKDSO met 2-1 in de vijfde klasse E. Na een kwartier kopte Sil Arts uit een hoekschop de openingstreffer binnen: 1-0. Even later kwamen de bezoekers uit Lomm langszij: 1-1. De Blitterswijckers vertoefden grotendeels op de vijandelijke helft maar de kansen werden niet benut. Een kwartier voor tijd viel de winnende treffer. Uit een voorzet van Jannes Gooren was Sil Arts wederom doeltreffend: 2-1.

Makkelijke zege van SV United

SV United won de openingswedstrijd tegen Kronenberg vrij eenvoudig met 3-1 in de vijfde klasse E. Michal Kolodziejski opende na een kwartiertje de score: 1-0. SV United domineerde maar wist het overwicht voor rust niet in meer goals uit te drukken. Dat veranderde na de pauze. Binnen tien minuten zette Indy Philips met twee doelpunten de thuisploeg op een riante 3-0 voorsprong. In de slotfase liet SV United de teugels vieren waardoor Kronenberg de eretreffer kon scoren: 3-1.

Gelijkspel voor SVOC'01

SVOC'01 is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen HRC'27 in de vijfde klasse E. De bezoekers uit Afferden hadden het beste van het spel. De tricolores wisten met veel inzet stand te houden. Vlak voor de pauze onderschepte Maikel Wismans de bal. Via Danny Houwen kwam Rik Kleeven in schietpositie: 1-0. Acht minuten na rust viel de 1-1 gelijkmaker. HRC'27 probeerde door te drukken maar SVOC'01 wist de remise over de streep te trekken.

Geflatteerde verlies voor Sporting

Sporting ST leed thuis in de derby tegen Lottum een geflatteerde 1-5 nederlaag in de vijfde klasse E. Na een halfuur namen de bezoekers de leiding: 0-1. Na de pauze kwam Sporting ST langszij. Op aangeven van Kevin Goldschmidt scoorde Sven Kerstjens de 1-1. Vlak daarna nam Lottum opnieuw de leiding: 1-2. Sporting nam meer risico's en ging achterin een op een spelen. Dat pakte verkeerd uit want in het slotkwartier scoorden de bezoekers nog drie keer: 1-5.