Wedstrijdbeeld uit een eerder duel van Oranje Wit. Foto: archief Peel en Maas.

Uitslagen korfbal: Zege voor Oranje Wit, Merselo geklopt

Sport

Oranje Wit was zondagmiddag een maatje te groot voor Astrantia/ONA. De korfbalsters uit Leunen wonnen in Middelaar: 9-13.

De hoofdklasser had tijdens de eerste helft moeite om het spel te maken. Kansen kreeg Oranje Wit wel, maar die werden niet benut. "Verdedigend hadden we wel veel druk op de tegenstander", zegt speelster Aniek Drabbels. "De tweede helft speelden we een stuk beter. We hebben met overtuiging de kansen afgemaakt." In die fase van de wedstrijd sloeg Oranje Wit een gat en dat kon Astrantia/ONA niet meer goedmaken.

Oranje Wit staat door de zege tweede in de hoofdklasse. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Altior uit Heeswijk Dinther. Voor Oranje Wit scoorden Maureen Drabbels (vier), Aniek Drabbels (vier), Kim Hendrix, Mandy Litjens, Jessica Klaassens, Steffie van Rooij en Janne Gellings.

Merselo werd zondagmiddag op bezoek bij Celeritas in Schijndel met 13-7 over de knie gelegd.

De bezoekers begonnen uiterst zwak aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam dan al snel op een 4-0 voorsprong. Merselo was zoekende en kon de achterstand voor rust niet meer goedmaken. Na rust speelde Merselo een stuk beter. Het werd zelfs nog even spannend, maar uiteindelijk kon de eersteklasser Celeritas geen pijn meer doen.

De doelpunten kwamen op naam van Aniek van den Heuvel (twee), Angela Litjens (twee), Anne Gielens, Jaqueline van Meijel en Anke Zegers.

SVOC'01 verloor zondagmiddag na een sterke openingsfase van Avanti. De korfbalsters uit de overgangsklasse verloren op eigen veld met 13-17.

SVOC'01 ging goed van start en nam al snel een 3-1 voorsprong. Daarna kwam Avanti terug in de wedstrijd. Beide ploegen gingen rusten met een gelijke stand: 8-8. Ook na rust startte SVOC'01 beter. De korfbalsters kwamen dan ook weer op voorsprong. De ploeg kon de 12-10 niet vasthouden. De bezoekers sloegen in het laatste gedeelte van de wedstrijd toe.

Voor SVOC'01 maakten Fleur de Mulder, Astrid Classens, Inge Classens (twee), Elien Nabben (vier), Maartje Janssen (drie) en Sofie de Mulder (twee) de doelpunten.