Ysselsteyn won het bekerduel met  Sv United met ruime cijfers: 3-8. Foto: Lotte Kamphuis.
Ysselsteyn won het bekerduel met Sv United met ruime cijfers: 3-8. Foto: Lotte Kamphuis. Foto: Ron Koenen

Bekervoetbal in regio Venray

Sport

Venray blijft ongeslagen

Venray won het derde pouleduel met 3-5 bij tweedeklasser Venhorst. De aftrap was pas om 15.10 uur omdat de arbiter niet kwam opdagen. Uiteindelijk floot een wedstrijdleider uit Venhorst het duel. Venray leidde halverwege met 0-3 door twee treffers van Armend Shala en een doelpunt van Jarno Peeters. Net na rust viel de 1-3. Armend Shala en Dimitris Touratzidis voerden de score op naar 1-5. Venray liet nog veel kansen onbenut. In de slotfase scoorde Venhorst nog tweemaal: 3-5.

Volharding na rust weggespeeld

Tweedeklasser Volharding leed thuis tegen eersterklasser Wittenhorst een afgetekende 1-6 nederlaag. De bezoekers namen na tien minuten de leiding: 0-1. Vlak na de pauze viel uit een strafschop de 0-2. Daarna was Volharding de weg kwijt en liepen de Horstenaren uit naar 0-6. De net ingevallen Tim Brouwer kreeg direct rood vanwege natrappen. Vlak voor tijd scoorde Kevin Reijnders de eretreffer. Volharding 2 bekert wel verder na de knappe 2-0 thuiszege op Stormvogels.

Ysselsteyn na rust op schot

Ysselsteyn heeft de tweede bekerronde bereikt door een 3-8 zege bij SV United. In de eerste helft bood de thuisclub goed partij. Na een halfuur brak Willem Janssen de score open: 0-1. Indy Philips bracht met een mooie omhaal de stand op 1-1. Vlak voor rust kopte Wout Gommers de 1-2 binnen. Na de pauze liep Ysselsteyn snel verder uit via Paul Jeurissen, Wout Gommers en viermaal Dennis Teunissen. Hans van de Pasch en Stef Kersten scoorden nog voor de thuisploeg: 3-8.

Oostrum wint in Vlierden

Oostrum won het laatste pouleduel met 2-3 op bezoek bij SPV in Vlierden. Na twaalf minuten nam de thuisploeg de leiding: 1-0. Marwin Hermans bracht de ruststand op 1-1. Vlak na pauze zette Chris Wilschut met een afstandschot de rood-witten op een 1-2 voorsprong. Oostrum kreeg veel kansen maar was slordig in de afronding. SPV kwam nog terug tot 2-2. Vanaf de aftrap gaf Chris Wilschut een voorzet die door een SPV-verdediger in eigen doel werd geschoten: 2-3.

Leunen onderuit tegen Liessel

Leunen leed thuis tegen Liessel een geflatteerde 1-4 nederlaag. Leunen startte goed. Op aangeven van Stefan Jacobs scoorde Pim Weijs na vijf minuten de 0-1. Door twee missers in de verdediging boog Liessel binnen een halfuur de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Leunen miste na rust twee kansen op de gelijkmaker. Vijf minuten voor tijd viel de 1-3. Leunen nam in de slotfase meer risico's waardoor het achterin open huis was. Hiervan profiteerden de bezoekers: 1-4.

BVV'27 bekert verder

Vijfdeklasser BVV'27 is poulewinnaar geworden door de 1-2 uitzege bij SVEB. Het was een matig duel in Boekhuizenvorst. Vierdeklasser SVEB nam in de 20e minuut de leiding: 1-0. Een kwartier later scoorde Lou van Kempen de 1-1 na een vrije trap van Jimmy Lucassen. Vlak voor tijd ging de SVEB-doelman in de fout bij een uittrap. De attente Roel Verkoijen ving de bal op en vond een leeg doel voor zich: 1-2.

Holthees houdt schade beperkt

Na twee bekernederlagen met dubbele cijfers hield vijfdeklasser Holthees thuis tegen vierdeklasser Resia de schade binnen de perken: 0-4. In de tweede minuut namen de bezoekers uit Wellerlooi de leiding: 0-1. Nadat Ser van Es een goede kans op de gelijkmaker miste, kwam Resia nog voor rust op 0-2. Ook na de pauze kreeg Holthees kansen maar een doelpunt bleef uit. Halverwege de tweede helft kwam Resia op 0-3 en in de slotfase verscheen nog de 0-4 op het scorebord.

Merselo al snel kansloos

Vijfdeklasser Merselo werd in de beginfase overspeeld door derdeklasser Excellent uit Oploo (1-4). Na elf minuten leidden de veel sterkere Brabanders al met 0-2. Halverwege de eerste helft viel de 0-3. Daarna nam Excellent wat gas terug en kon Merselo iets meer uitrichten. Na de 0-3 ruststand viel net na de theepauze de 0-4. Een kwartier voor tijd kreeg Merselo de eretreffer in de schoot geworpen. Een Excellent-speler wilde terugkoppen maar de bal vloog over de keeper heen: 1-4.

Sporting ST verliest in Arcen

Vijfdeklasser Sporting ST moest in Arcen met enkele invallers aantreden en verloor met 6-0 van vierdeklasser DEV-Arcen. Peter Cox verdedigde het doel in plaats van de geblesseerde Bram Willems. Na twintig minuten nam DEV de leiding: 1-0. Net binnen het halfuur viel de 2-0. Na de pauze speelde Sporting ST wat beter en kreeg ook enkele kansen. Maar de Arcenaren waren doeltreffender en liepen uit naar 4-0. In de slotminuten scoorde de thuisploeg nog twee keer: 6-0.