Commando-overdracht Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando.
Commando-overdracht Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando.

Commando-overdracht Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando

Nieuws

Kolonel Peter Gielen heeft woensdag het commando over het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) overgedragen aan zijn ranggenoot Jan Blom. Onder belangstelling van Commandant Landstrijdkrachten, de burgemeesters van Gemert-Bakel en Venray, familie, genodigden en inwoners van de gemeente vond de ceremonie plaats op het Ridderplein in Gemert.

"Als ik terugkijk naar de afgelopen drie jaar – de missie in Turkije, schietoefeningen op Kreta, de oefening Joint Project Optic Windmill, Landmachtdagen, oefeningen met 11 Luchtmobiele Brigade, 43 Gemechaniseerde Brigade, de Vloot en het Korps Mariniers – hebben jullie getoond waar jullie toe in staat zijn en hebben jullie laten zien dat de kennis die jullie bezitten noodzakelijk is voor operaties van anderen", aldus Peter Gielen in zijn dankwoord richting de eenheid. Na een korte ceremonie, waarbij de DGLC-vlag werd overgedragen aan kolonel Jan Blom als symbool voor het commando over de eenheid, volgde er een fly-by van een C-130 Hercules-transportvliegtuig. Dit vliegtuig, van het 336 Squadron van de vliegbasis Eindhoven, wordt met name gebruikt om operaties van de Koninklijke Landmacht naar inzetgebieden en vredesmissies te ondersteunen.

Kolonel Jan Blom bedankte zijn voorganger voor zijn aandeel in deze prachtige eenheid en voor de impuls die de samenwerking met Duitsland, Amerika en het Verenigd Koninkrijk de afgelopen 3 jaar heeft gekregen. Als trotse nieuwe commandant wil hij samen de uitdaging aan gaan en alles in het werk stellen om waar en wanneer nodig gereed te staan met lucht- en raketverdediging of humanitaire hulp. "Wij zullen er zijn: voor Nederland en het bondgenootschap!"




Uit de krant