Logo peelenmaasvenray.nl
Fotoalbums

Monika en Petra in de Vierdaagse (dag 1)

Monika van Bracht (37) en Petra de la Roy (49) zijn twee van de Venrayse deelnemers aan de 101ste editie van de Vierdaagse Nijmegen. Iedere dag berichten zij over hoe de dag is verlopen. Uiteraard met leuke foto's. De openingsdag verliep zonder problemen.

Tijdens de eerste dag genoten beide wandelaars al meteen van de sfeer. "Het is altijd een mooi gezicht als je die militairen voorbij ziet komen", lacht Monika. "Uiteraard gingen we even samen op de foto met die mannen die er toch al een paar kilometer meer op hadden zitten. Op de militaire rustplaats konden we even stoppen voor een hapje, drankje en een sanitaire stop. Met de mooie lucht op de achtergrond en een grote schoen konden we dit niet zomaar voorbij laten gaan." Op de route staat ook altijd de bekende stop van Venray. Wim van Osch legt samen met een aantal dames de lopers uit de gemeente Venray in de watten. "Heerlijk een hapje en een drankje", geniet Petra. "Even bijkletsen wie er al voorbij zijn geweest en met deelnemers die op hetzelfde moment bij de stop zijn. Echt gezellig. Dat breekt voor even." Op de weg richting Nijmegen een korte ontmoeting met verslaggever Fons de Poel die ook iedere dag voor NPO1 verslag doet van het evenement. Monika: "Hij was even zijn zegje aan het oefenen. Aangezien het nog een aantal keer fout ging, hebben we er van gebruikt gemaakt om na een aantal keer een goede foto te maken." Na enkele uren lopen beide dames de Waalbrug op voordat ze het eindpunt in Nijmegen bereiken. Petra: "Het is altijd een mooi gezicht om te zien hoeveel mensen er voor je lopen. En achter je. Je snapt niet dat er geen eind aan komt." Bij de finish staat een interessante man die in de familie van de Vierdaagse Nijmegen enige bekendheid geniet. "Hij valt echt op door zijn witte kleding en hoed. We hebben een hele tijd mogen genieten van zijn interessante verhalen en mensen die hem toewuiven, omdat hij bekend is van tv."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten