Venray is op 7 augustus de finishplaats van de eerste etappe van de BinckBank Tour.
Venray is op 7 augustus de finishplaats van de eerste etappe van de BinckBank Tour.

Wereldkampioen Peter Sagan naar Venray

Sport

Wereldkampioen Peter Sagan komt op maandag 7 augustus naar Venray. Hij neemt deel aan de  BinckBank Tour, de opvolger van de Eneco Tour, die op maandag 7 augustus op de Noordsingel in Venray finisht.

De Slowaakse wielrenner rijdt de etappekoers door Nederland en België als voorbereiding op het WK in het Noorse Bergen, waar hij op 24 september zijn derde regenboogtrui op rij wil veroveren. Ploegleider Patxi Vila van Bora-hansgrohe liet dinsdag aan Velonews weten dat de Ronde van Spanje voorlopig niet op het schema van de 27-jarige Slowaak staat. Sagan werd vorige week uit de Tour de France gezet door de jury, die hem schuldig achtte aan de val van Mark Cavendish tijdens de sprint van de vierde etappe. De BinckBank Tour, onderdeel van de UCI WorldTour, start op maandag 7 augustus in Breda en finisht in Venray. Girowinnaar Tom Dumoulin maakte zijn deelname aan de UCI-wielerwedstrijd eerder al bekend.

Meer informatie over de aankomst van de BinckBank Tour in Venray, en alle randactiviteiten, staat op de website www.binckbanktourvenray.nl.

Uit de krant