Buurtcirkel: meer samen doen

Venray

Zou je graag af en toe wat leuks willen doen met andere mensen uit de buurt? Kun je soms wel een beetje hulp gebruiken? En wil je zelf ook iets voor een ander betekenen? Kom dan woensdag 21 juni om 17.30 naar de informatiebijeenkomst over de Buurtcirkel Venray in wijkcentrum 't Sch?pke in Veltum.

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Door je bij de Buurtcirkel aan te sluiten, leer je nieuwe buurtgenoten kennen. Samen kun je leuke dingen doen. Ook kun je bij elkaar terecht als je hulp nodig hebt. Je zet daarvoor je eigen talenten en vaardigheden in. Want iedereen is wel ergens goed in. Zo help je elkaar. Een vrijwilliger ondersteunt de Buurtcirkel en helpt bij de onderlinge samenwerking. Daarnaast is er een buurtcirkelcoach, een professional die de Buurtcirkel van de zijlijn volgt. Kom je er samen niet uit, dan kun je bij de coach terecht.

Venray is de derde gemeente in Nederland die met het project Buurtcirkel start. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 21 juni in 't Schöpke krijgen inwoners die graag willen deelnemen aan een Buurtcirkel in Venray uitleg over dit project. Er zijn deelnemers van Buurtcirkels uit Rotterdam aanwezig. Zij vertellen uit eigen ervaring wat Buurtcirkel voor hen betekent. De bijeenkomst start om 17.30 uur en duurt tot ongeveer 19.00 uur. Voor een hapje wordt gezorgd.

Denk je dat Buurtcirkel iets voor jou is? Meld je dan aan via buurtcirkel@venray.nl of bel naar de gemeente, telefoonnummer (0478) 52 33 33 (keuze 1). Meer informatie over de Buurtcirkel algemeen vind je op: www.buurtcirkel.nl.

Uit de krant