Op 2 mei vindt in de schouwburg een bijeenkomst plaats voor alle gemeentelijke toneelclubs. Foto: archief Peel en Maas.
Op 2 mei vindt in de schouwburg een bijeenkomst plaats voor alle gemeentelijke toneelclubs. Foto: archief Peel en Maas.

Bijeenkomst voor toneelclubs in schouwburg

Kunst en Cultuur

Cultura Venray houdt op dinsdag 2 mei om 19.00 uur in samenwerking met de Venrayse schouwburg een bijeenkomst voor alle toneelverenigingen in de gemeente Venray.

"We hebben een leuk, informatief programma samengesteld", zegt Peggy Weber van Cultura Venray. "Uiteraard stellen we Cultura Venray voor. Directeur Paul Franssen geeft een rondleiding door de vernieuwde schouwburg. Zo krijgt iedereen de kans om ook eens achter de coulissen te kijken van deze prachtige cultuurtempel. Er komt ook nog iemand van het project Schijt Aan De Grens."

"De insteek blijft de verenigingen bijpraten", vervolgt Willy Janssen, voorzitter van Crescendo uit Ysselsteyn. "Er zijn wat ontwikkelingen binnen de provincie en we willen graag wat aandacht geven aan onze gemeentelijke Facebookpagina. Maar er blijft zeker ook ruimte om na afloop te borrelen en te praten met toneelmensen uit je buurt of dorp. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: al is er in je dorp geen vereniging maar je hebt interesse, kom dan!" Is er dan na de bijeenkomst een nieuwe gefuseerde vereniging ontstaan? Willy Janssen: "Zeker niet. Dat is niet onze opzet. We blijven nog wel een aantal jaren als zelfstandige clubs bestaan. Maar ontwikkelingen gaan soms sneller dan gedacht. We moeten elkaar gaan opzoeken, niet zien als concurrenten, samenwerken, uitwisselen. Dan heeft amateurtoneel nog een lange, mooie toekomst voor de boeg." Peggy Weber:  "Wij kunnen daar vanuit Cultura perfect in ondersteunen. Als je interesse hebt in toneel, ben je welkom."

De bijeenkomst is niet alleen bedoeld voor mensen van de verenigingen. Ook inwoners van Venray die gewoon eens benieuwd zijn naar wat er zoal leeft op het vlak van toneelspelen binnen de gemeente, zijn van harte welkom.  Aanmelden voor deze bijeenkomst via e-mail peggy@culturavenray.nl.

Uit de krant